Τα οφέλη της κατανάλωσης σολομού για την υγεία μας
Αυτό το δημοφιλές λιπαρό ψάρι εμπεριέχει πολλά θρεπτικά συστατικά ενώ μπορεί επίσης να μειώσει ορισμένους παράγοντες κινδύνου για διάφορες ασθένειες. Επιπλέον, είναι νόστιμο, μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και είναι ευρέως διαθέσιμο.
Η θρεπτική αξία του σολομού μπορεί να ποικίλει ελαφρώς μεταξύ των ποικιλιών. Για παράδειγμα, ο σολομός εκτροφής περιέχει ελαφρώς περισσότερα υγιή λίπη και θερμίδες, ενώ ο άγριος σολομός είναι λίγο υψηλότερος σε πρωτεΐνες. Ωστόσο, και οι δύο τύποι είναι εξαιρετικές πηγές πολλών βασικών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένου του σεληνίου, του φωσφόρου και των βιταμινών Β.
Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ