Smarthink: Όταν το σπίτι σου σε ξέρει καλά, σου προσφέρει μία καθημερινότητα γεμάτη ανέσεις!
Inside Stories

Smarthink: Όταν το σπίτι σου σε ξέρει καλά, σου προσφέρει μία καθημερινότητα γεμάτη ανέσεις!

Αλήθεια, μπορείς να φανταστείς πόσο άνετη είναι η καθημερινότητα των αγαπημένων σου celebrities, δηλαδή της Gigi και της Bella Hadid, των Kardashian και των Jenner, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους έναν «στρατό» ανθρώπων να εκπληρώνει κάθε τους επιθυμία;

Σίγουρα, εκείνες επιστρέφοντας από το γραφείο στο σπίτι, δεν χρειάζεται να περιμένουν υπομονετικά τον θερμοσίφωνα να ζεστάνει το νερό για να απολαύσουν το μπάνιο τους, ούτε χρειάζεται να ανησυχούν μήπως ξέχασαν το σύστημα σιδερώματος ή την πρέσα μαλλιών στην πρίζα. Διότι υπάρχει κάποιος που έχει μάθει τις συνήθειές τους και φροντίζει για εκείνες, όταν λείπουν από το σπίτι.

Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, να μπορούσες να απολάμβανες και εσύ τις ίδιες ανέσεις; Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα πως υπάρχει ένας τρόπος να… εκπαιδεύσεις το σπίτι σου, ώστε να γνωρίζει τις συνήθειές σου, να προσαρμοστεί σε αυτές και να σου προσφέρει μία καθημερινότητα με άνεση και ασφάλεια, η οποία θα εξυπηρετεί το budget σου;

Αν όλα τα παραπάνω σου θυμίζουν σενάριο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, να ξέρεις πως πλέον μπορείς να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα «έξυπνο» οικοσύστημα διαχείρισης και εξοικονόμησης, το οποίο θα γνωρίζει καλά τις συνήθειές σου, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες σου.

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσεις, για να αποκτήσεις το smart home, το οποίο θα μετατρέψει την άνεση, την αυτοματοποίηση και την εξοικονόμηση ενέργειας, σε αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς σου! Είσαι έτοιμη να τα ακολουθήσεις;

Ένα «έξυπνο» οικοσύστημα που είναι εξοπλισμένο με τις πιο high tech συσκευές

Για να μπορεί το προσωπικό της Kim, της Kourtney και της Khloe να ικανοποιούν κάθε επιθυμία τους, χρειάζεται πρώτα να μάθει πώς ζουν, ποιες είναι οι συνήθειες και οι ανάγκες τους. Κάτι τέτοιο κάνει και ένα smart home, το οποίο έχει εξοπλιστεί -και αναβαθμιστεί- με το Starter Kit του Smarthink από το Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας. Το συγκεκριμένο kit περιλαμβάνει το gateway, δηλαδή μία συσκευή που αποτελεί το κέντρο ελέγχου του «έξυπνου» σπιτιού σου, έναν μετρητή κατανάλωσης ρεύματος, έναν έξυπνο θερμοστάτη αφής και έναν έξυπνο διακόπτη θερμοσίφωνα.

Κάπως έτσι, αυτό το οικοσύστημα από «έξυπνες» συσκευές σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζεις σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση που πραγματοποιείς στο ρεύμα, να ρυθμίζεις όπως εσύ επιθυμείς τη θερμοκρασία του νερού ή του σπιτιού σου, να ανάβεις και να σβήνεις τον θερμοσίφωνα, ακόμη και τις ώρες που βρίσκεσαι εκτός σπιτιού. Εσύ το μόνο που χρειάζεται να κάνεις για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτές τις λειτουργίες, είναι να πραγματοποιήσεις μερικά αγγίγματα στην οθόνη του smartphone σου!

Όταν ένα σπίτι… τεχνητής νοημοσύνης φροντίζει για εσένα πριν φτάσεις στο σπίτι σου

Φαντάσου απλά πόσο χρόνο και ενέργεια θα γλίτωνες, αν δεν χρειαζόταν να διαχειρίζεσαι τις «έξυπνες» συσκευές που σου εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες στο σπίτι σου. Φαντάσου πόσο πιο ανέμελη και άνετη θα ήσουν, αν οι συσκευές που διαμορφώνουν το κατάλληλο περιβάλλον για εσένα, είχαν μελετήσει και κατανοήσει απόλυτα το πρόγραμμά σου, σε τέτοιον βαθμό ώστε να πραγματοποιούν ενέργειες, οι οποίες σε βοηθούν να περιορίζεις τις άσκοπες σπατάλες που προκύπτουν στο νοικοκυριό σου.

Μπορεί κάτι τέτοιο να έμοιαζε ανέφικτο πριν μερικά χρόνια όμως πλέον, με την Υπηρεσία Τεχνητής Νοημοσύνης και Απομακρυσμένης Διαχείρισης της υπηρεσίας Smarthink, ο ειδικός αλγόριθμος χρειάζεται περίπου τέσσερις με έξι εβδομάδες για να σε… γνωρίσει καλύτερα, να μάθει τις συνήθειές σου και τα επίπεδα άνεσης που θες να απολαμβάνεις.

Με αυτόν τον τρόπο, πραγματοποιεί προσωποποιημένες δράσεις που αποσκοπούν στην εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας -με το ποσοστό εξοικονόμησης να φτάνει το 15,3% για ένα μικρό σπίτι- χωρίς να επηρεάζει τις συνήθειές σου και δίνοντάς σου τη δυνατότητα να παρέμβεις στο σύστημα, όποτε θες εσύ.

Πώς μία εφαρμογή φέρνει στο smartphone σου τον απόλυτο έλεγχο του σπιτιού σου

Αν οι γνώσεις σου πάνω σε ζητήματα τεχνολογίας περιορίζονται αυστηρά στην… οθόνη του κινητού σου, οπότε δυσκολεύεσαι να καταλάβεις πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο «έξυπνο» οικοσύστημα, να ξέρεις πως δεν είσαι η μόνη.

Σου έχω καλά νέα όμως! Διότι το μόνο που απαιτεί ένα «έξυπνο» σπίτι από εσένα, είναι να κατεβάσεις μία εφαρμογή, η οποία θα σου επιτρέπει να το χειρίζεσαι μέσα από την οθόνη του smartphone σου. Διότι μέσω του app που διαθέτει το Smarthink μπορείς να διαχειρίζεσαι τις «έξυπνες» συσκευές του σπιτιού σου, όπου και αν βρίσκεσαι. Επιπλέον, μπορείς να παρακολουθείς live την κατανάλωση κάθε συσκευής, να ορίζεις σενάρια και κανόνες για κάθε στιγμή της ημέρας, να λαμβάνεις προτάσεις για μία πιο άνετη καθημερινότητα και κυρίως, να προβλέπεις τα έξοδα από τον λογαριασμό του ρεύματος, ανεξάρτητα από τον πάροχο που χρησιμοποιείς.

Αν θέλεις, λοιπόν, να απολαμβάνεις καθημερινά τα προνόμια και τις ανέσεις που σου προσφέρει ένα smart home, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να εμπιστευτείς το «έξυπνο» οικοσύστημα Smarthink από τo Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας, το οποίο είναι διαθέσιμο για όλους τους οικιακούς καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, ανεξαρτήτως παρόχου. Αφού κάνεις την παραγγελία σου και πραγματοποιήσει ο τεχνικός την εγκατάσταση των συσκευών, θα καταλάβεις πόσο διαφορετικό είναι να ζεις σε ένα σπίτι, το οποίο σε ξέρει καλά και φροντίζει καθημερινά για εσένα!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved