«Η Χάιντι και τα βουνά»: Μία παράσταση του Εθνικού Θεάτρου για παιδιά και μεγάλους
Inside Stories

«Η Χάιντι και τα βουνά»: Μία παράσταση του Εθνικού Θεάτρου για παιδιά και μεγάλους

Το πενθήμερο μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής δεν έχω τη δυνατότητα να χορτάσω την παρέα του παιδιού μου, όμως τα Σαββατοκύριακα φροντίζω να αναπληρώνω τον χρόνο που χάνουμε και να τον αξιοποιώ, πραγματοποιώντας μαζί του μία διασκεδαστική δραστηριότητα.

Μία βόλτα στην παιδική χαρά, μία επίσκεψη σε ένα μουσείο, μία απογευματινή προβολή σε κάποιο συνοικιακό σινεμά είναι οι συναρπαστικές εμπειρίες που μας βοηθούν να μοιραζόμαστε ουσιαστικές συζητήσεις και να ερχόμαστε πιο κοντά.

Μάλιστα, επειδή φροντίζω να ενημερώνομαι για ό,τι καινούργιο συμβαίνει στην πόλη, ειδικότερα για εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά, πρόσφατα έμαθα πως παρουσιάζεται στο Εθνικό Θέατρο μία μουσική παράσταση, την οποία αξίζει να παρακολουθήσει κάθε παιδί. Αυτός ήταν και ο λόγος που πριν από λίγες μέρες βρέθηκα μαζί με τον γιο μου μπροστά από την είσοδο του θεάτρου Rex στην Πανεπιστημίου. Το παιδί μου περίμενε με ανυπομονησία να καθίσουμε αναπαυτικά στις θέσεις μας για να αρχίσει η παράσταση, ενώ εγώ δεν έβλεπα την ώρα να συναντήσω ξανά ένα κορίτσι με το οποίο πέρασα ατελείωτες ώρες της παιδικής μου ηλικίας, δηλαδή τη Χάιντι.

Διότι η μουσική παράσταση «Η Χάιντι και τα βουνά» που παρουσιάζεται στη σκηνή «Ελένη Παπαδάκη» του Εθνικού Θεάτρου, μας συστήνει ξανά την αγαπημένη ηρωίδα των παιδικών μας χρόνων, μέσα από μία σύγχρονη, συγκινητική εκδοχή από τον πολυβραβευμένο Ανδρέα Φλουράκη και σε σκηνοθεσία της Ιούς Βουλγαράκη, ενώ αποτελεί μία ανεπανάληπτη εμπειρία που αξίζει να μοιραστείς με το παιδί σου. Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει τρεις λόγους που θα σε πείσουν να δώσετε οικογενειακώς ραντεβού με τη Χάιντι!

#1 Ένας πολυμελής θίασος που μας παρασύρει σε ένα συναρπαστικό «ταξίδι»

Από τη στιγμή που άνοιξε η αυλαία μέχρι τη στιγμή που ακούστηκε και το τελευταίο, δυνατό χειροκρότημα από το κοινό, ούτε εγώ, αλλά ούτε και ο γιος μου θέλαμε να τελειώσει αυτό το «ταξίδι» με συνοδοιπόρο τη Χάιντι, την οποία υποδύεται με μοναδικό τρόπο η ταλαντούχα Νοεμή Βασιλειάδου. Όχι μόνο επειδή τα εντυπωσιακά σκηνικά που είχε επιμεληθεί η Μαγδαληνή Αυγερινού μας βοήθησαν να δραπετεύσουμε για λίγο από την πραγματικότητα, αλλά διότι ο πολυμελής θίασος, ο οποίος φέρνει επί σκηνής τρεις γενιές ηθοποιών, μας προσφέρει ένα θέαμα που συνδυάζει το θέατρο με τον χορό και τη μουσική, ένα θέαμα που μας ξεσηκώνει και μας κάνει να θέλουμε να σηκωθούμε από τη θέση μας, για να γίνουμε και εμείς μέρος του. Ο θίασος περιλαμβάνει σημαντικά ονόματα του ελληνικού θεάτρου, όπως ο Βασίλης Καραμπούλας, ο Λαέρτης Μαλκότσης, η Ντίνα Μιχαηλίδου και η Γιώτα Φέστα, καθώς και νεότερους καλλιτέχνες, όπως ο Τίτος Γρηγορόπουλος, η Χριστίνα Χριστοδούλου και η Χριστίνα Μπρέκου.

xainti-2.jpg

#2 Ένα φωτεινό, ζεστό και διαχρονικό παραμύθι που μας μαθαίνει να λέμε «ναι» στη ζωή

Αλήθεια, τι είναι αυτό που καθιστά την ιστορία της Χάιντι σύγχρονη 150 χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή της; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει η Ιώ Βουλγαράκη λέγοντας πως η πρωταγωνίστρια είναι μία «αναγκαία, φωτεινή θύελλα». Διότι αυτό το πεντάχρονο κορίτσι με την αστείρευτη δύναμη, μας εμπνέει ακόμη και σήμερα, ανεξάρτητα από την ηλικία μας, να πούμε «ναι» στη ζωή, να απολαύσουμε αυτήν τη συναρπαστική περιπέτεια που περιλαμβάνει χαρές, απώλειες, θριάμβους και ματαιώσεις, ενώ μας παρακινεί να ξεβολευτούμε για να διαμορφώσουμε τον κόσμο που θέλουμε, συνεχίζοντας να χάνουμε, να ελπίζουμε και να ανακαλύπτουμε. Δεν έχει σημασία πόσες διαφορετικές διασκευές θα γίνουν πάνω σε αυτό το διαχρονικό παραμύθι, διότι η Χάιντι ως σύμβολο θα παραμένει αναλλοίωτο και θα μας υπενθυμίζει πάντα πως η θέληση για ζωή, η αγάπη, η γενναιοδωρία, η φιλία, θα μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε κάθε αναποδιά ή εμπόδιο που θα βρίσκεται στον δρόμο μας, ώστε να μπορούμε να προχωράμε παρακάτω.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved