Απόστολος Γκλέτσος - Ο Ελ Σιντ της Στυλίδας
Inside Stories

Απόστολος Γκλέτσος - Ο Ελ Σιντ της Στυλίδας

Καρκίνος με Ωροσκόπο στον Καρκίνο και Σελήνη στους Ιχθύες

από το Γ. Ριζόπουλο


Ήταν να μην πάρει φόρα! Από τη στιγμή που ο Απόστολος Γκλέτσος έγινε και με τη …βούλα ο νέος Δήμαρχος Ανατολικής Φθιώτιδας, έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά.
Και στην προκειμένη περίπτωση ως επικεφαλής των ταλαιπωρημένων πολιτών ανέλαβε να επαναφέρει το δίκαιο και το ηθικό, σε πείσμα των οικονομικών συμφερόντων που επιβάλλουν στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής να πληρώνουν και να ξαναπληρώνουν διόδια, χωρίς να έχουν κάποια εναλλακτική λύση.
Όλοι οι παράδρομοι της εθνικής οδού κοντά στα διόδια της Πελασγίας έκλεισαν από την εταιρεία που εκμεταλλεύεται αυτό το τμήμα του δρόμου αλλά ο ασυγκράτητος Απόστολος έβαλε μπροστά τα μηχανήματα του δήμου και τους ξανάνοιξε. Ρελάνς η εταιρεία, γενικό ξεσηκωμό ο Απόστολος.
Ήδη, στήθηκε το εδώλιο του κατηγορουμένου για τον απείθαρχο δημοτικό άρχοντα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις από τους γύρω νομούς βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό για να προλάβουν τα χειρότερα. Ουσιαστικά όμως δεν ξέρουν με ποιον έχουν να κάνουν…

Καρκίνος με Ωροσκόπο στον Καρκίνο και Σελήνη στους Ιχθύες, αποτελεί ένα καλό παράδειγμα ζωδιακής παραπλάνησης, αφού η μάλλον δυναμική δημόσια εικόνα του δεν συνάδει με τις τρέχουσες αντιλήψεις περί Καρκίνων και... υδάτων.

Ωστόσο αυτή η «παρεξήγηση» -που δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία σχετικά με το τι εικόνα έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων για τα ζώδια- έχει και τις αιτίες της.
Κατ’ αρχάς, στην αστρολογία η ερμηνεία δεν πρέπει να στηρίζεται σε ποσοτικές προσεγγίσεις. Αντίθετα με ό, τι πιστεύεται γενικότερα, αν κάποιος έχει τον Ήλιο και τον Ωροσκόπο του στο ίδιο ζώδιο δεν δείχνει «πιο πολύ» τα χαρακτηριστικά του ζωδίου αλλά εξ αιτίας της έλλειψης ανταγωνισμού μεταξύ αυτών των δύο βασικών παραμέτρων, λειτουργεί χωρίς να υπερβάλλει στην εκδήλωση των χαρακτηριστικών τους.
Στην περίπτωση του Απόστολου Γκλέτσου ο Καρκίνος δεν πιέζεται να εκφραστεί με τους «συνήθεις» τρόπους του ζωδίου (υπερευαισθησία, αμυντική στάση κλπ) γιατί «νοιώθει» πιο σίγουρος. Ο μόνος «επισκέπτης» στο ζώδιο που δέχεται ισχυρές πιέσεις είναι ο Ερμής, ο οποίος μάλιστα βρίσκεται στον 1ο οίκο και δέχεται ένα τετράγωνο από τον Άρη. Εξ ου και το ιδιαίτερα θερμό ταπεραμέντο του που τόσες φορές έχει γίνει αντικείμενο …θαυμασμού!

Από την άλλη πλευρά και όσον αφορά πάντα την εξωτερική εκδήλωση δίνεται χώρος σε άλλους πλανήτες και ιδιαίτερα στο Δία και τη Δήμητρα που βρίσκονται επίσης στον 1ο οίκο στο Λέοντα και συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε στην προσωπικότητα του εκτός από τον «τσαμπουκά» του Άρη να είναι έκδηλη τόσο η Λεοντική γενναιοδωρία, και η λατρεία που τρέφει για την κόρη του Βαλίσια.

Φυσικά η υδάτινη ευαισθησία υπάρχει και μάλιστα η Ιχθυακή Σελήνη έχοντας σύνοδο με το αστρικό Μεσουράνημα, καθόρισε άμεσα και την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία. Ακόμη, το τετράγωνο της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα, προδίδει ρομαντικές τάσεις και σε συνδυασμό με τη Σελήνη, μια τάση να εξιδανικεύει καταστάσεις ακόμη και όταν η λογική του κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ο Κρόνος στον Κριό βέβαια είναι το μεγαλύτερο «στοίχημα» της ζωής του. Η αίσθηση καθήκοντος του Απόστολου Γκλέτσου είναι ιδιαίτερα υψηλή κι αυτό είναι που μπορεί να τον …χαντακώσει. Όχι γιατί δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους του -αντιθέτως- αλλά επειδή έχει την τάση να φορτώνεται τους «σταυρούς» των άλλων. Σε συνδυασμό με το ηρωικό μεγαλείο του Λέοντα είναι τελικά πολύ εύκολο να παίξει το ρόλο του «σωτήρα» θυσιάζοντας πολλά από την προσωπική του ζωή και μη αντιλαμβανόμενος ότι οι άλλοι τελικά τον εκμεταλλεύονται.

Είναι γνωστό ότι ο πλανήτης «αλλάζει ρότα» μετά τα σαράντα και πρακτικά αυτή είναι μια από τις αιτίες που ο σέξι ηθοποιός αποφάσισε να «αναλάβει τις ευθύνες του» και να πέσει με τα μούτρα στην πολιτική. Εκεί θα κληθεί να αντιμετωπίσει και τα «φαντάσματα» του Κρόνου του, την πεποίθηση δηλαδή ότι αν ακολουθείς τους κανόνες και τους ηθικούς κώδικες εξασφαλίζεις την αποτελεσματικότητα και την αποδοχή η το σεβασμό των άλλων. Φρούδες ελπίδες, θα έλεγα…


Αντίθετα, ο Δίας και η Δήμητρα στον 1ο οίκο εξασφαλίζουν αν μη τι άλλο μια ουσιαστική πρόσβαση στις καρδιές του κοινού και αναμένεται να τον βοηθήσουν σημαντικά και στην ενασχόληση του με την πολιτική.

Τελικά, ο Απόστολος Γκλέτσος είναι ένας ρομαντικός χαρακτήρας με ανθρωπιστικά ιδεώδη, που μπορεί να προσφέρει πολλά αν τον πιάσεις με το φιλότιμο.

Σίγουρα είναι δύσκολο να ζεις διαρκώς στο πλευρό του, αφού μερικές φορές, εξ αιτίας της «μάχης» του Άρη με τον Κρόνο οι αντιδράσεις του είναι ακραίες η ασυμβίβαστες.
Του αρέσει η καλή ζωή και εμπιστεύεται τους ανθρώπους περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Γι αυτό και όταν νοιώσει προδομένος, τα ...παίρνει στο κρανίο-πρωτίστως με τον εαυτό του-και βγαίνει στη ...φόρα ο Άρης του.


Το μέλλον
Από το προοδευτικό του ωροσκόπιο φαίνεται ότι οι ημέρες ...δόξας δεν έχουν παρέλθει ακόμη και ύστερα από τρία-τέσσερα χρονάκια θα έρθουν όλα ...μαζεμένα. Έρωτες, διακρίσεις, επιτυχίες, υψηλά αξιώματα κι έχει ο θεός...
Πριν όμως φθάσει στην «πλατιά λεωφόρο» καλείται να αντιμετωπίσει τον Κρόνο, που αναμένεται να τον στριμώξει ...πολλαπλά. Από ένα σημείο και μετά, οι ευθύνες και οι αναγκαιότητες δεν θα του αφήσουν καθόλου χρόνο να ασχοληθεί με όσα εκείνος θα ήθελε η με τον τρόπο που θα ήθελε.
Το «στοίχημα» του σε σχέση με την πολιτική δεν είναι το αν θα «πιάσει το πλάνο του» αλλά το πόσο θα μπορέσει να διατηρήσει το ρομαντισμό και την αθωότητα του σε ένα χώρο που έχει τους δικούς του αδυσώπητους κανόνες. Η απογοήτευση είναι ...προ των πυλών, όσο κι αν πείσει τον εαυτό του ότι «όλα είναι στο πρόγραμμα». Και βέβαια δεν το έχει σε τίποτα, όταν απηυδήσει από την υποκρισία και τις διαπλοκές να τα τινάξει όλα στον αέρα, για να ξαναβρεί την υγειά του κι εμείς τον Αποστόλη στη σκηνή...


Τα όσα ακραία συμβαίνουν αυτήν την περίοδο οφείλονται ουσιαστικά στην παρουσία του διελαύνοντα Άρη στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου του (φανεροί εχθροί-δίκες), ενώ δεν μπορεί να αγνοηθεί και η επιρροή της πρόσφατης Ηλιακής έκλειψης στην ίδια ακριβώς περιοχή του ωροσκοπίου του.
Με βάση τις υπάρχουσες συνθήκες θα πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του και να αναζητήσει κυρίως μια συμβιβαστική φόρμουλα, κάτι όμως που λόγω χαρακτήρα είναι μάλλον απίθανο.

Πάντως, η πιο κρίσιμη περίοδος για τον ίδιο είναι από τα γενέθλια του και μετά, μέχρι το καλοκαίρι του 2012, όταν και θα κλείσει τον κύκλο της η Ηλιακή Επιστροφή του 2011.
Ο Κρόνος, ο Πλούτωνας και ο Ουρανός θα τον πρεσάρουν ασφυκτικά, απαιτώντας λύσεις εδώ και τώρα. Από τη στιγμή βέβαια που «τρέφεται» με οράματα και οι κόντρες αντί να τον λυγίζουν τον θεριεύουν περισσότερο, η κρισιμότητα δεν έγκειται τόσο στις έξωθεν πιέσεις και τις όποιες συγκρούσεις με την εξουσία αλλά στη συμπεριφορά και τις επιλογές των «δικών» του ανθρώπων, των «παιδιών» του.

Αν νοιώσει προδομένος, τότε και μόνον τότε θα τα παρατήσει, αποκομίζοντας παράλληλα εμπειρίες και υλικό για μια νέα δημιουργική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα.
Και σαν έντιμος και δίκαιος σερίφης η θα παραδώσει το άστρο του ή θα πάρει τα βουνά, κρατώντας πάντα την περηφάνια του.

www.astrology.gr

http://www.astrology.gr/Celebrities/item/441-apostolos-gkletsos-o-el-sint-tis-stulidas

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved