Φωτιές: Μαίνεται το μέτωπο στην Άνδρο – Αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο – Κίνδυνος και την Κυριακή
Inside Stories

Φωτιές: Μαίνεται το μέτωπο στην Άνδρο – Αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο – Κίνδυνος και την Κυριακή

Φωτιές: Πάνω από 120 τα ενεργά μέτωπα σε όλη τη χώρα. Σε εξέλιξη μεγάλη μάχη στην Άνδρο για να περιοριστεί η πυρκαγιά που καίει από το πρωί. Υψηλός ο κίνδυνος και για την Κυριακή λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στην Άνδρο, όπου η φωτιά καίει από το πρωί, αλλά και στις περιοχές όπου δίνονται διαρκώς μάχες με τις αναζωπυρώσεις, έχει πέσει όλο το βάρος του πυροσβεστικού σώματος για ακόμα μία δύσκολη νύκτα αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, σε ένα 24ωρο ξέσπασαν 75 δασικές πυρκαγιές, ενώ αυτή την ώρα οι δυνάμεις πυρόσβεσης καλούνται να αντιμετωπίσουν 122 ενεργά μέτωπα σε όλη την επικράτεια.

Επιπλέον, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη εμπρηστών. Μάλιστα, η πυροσβεστική προχώρησε σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τη φωτιά στην Πάρνηθα. «Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στον Τύπο που επικαλείται «στοιχεία» αξιωματικών της πυροσβεστικής βάσει των οποίων η φωτιά στην Πάρνηθα πλησίον της Μονής Κλειστών σχετίζεται με πυλώνα υπερυψηλής τάσης, διευκρινίζεται ότι η προανακριτική διαδικασία διερεύνησης των αιτιών εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι σε εξέλιξη, χωρίς μέχρι τώρα να έχει προκύψει κάποιο σχετικό στοιχείο», αναφέρει χαρακτηριστικά αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο εμπρησμών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved