Παγκόσμιο θρίλερ: Σε εξέλιξη ιρανική επίθεση στο Ισραήλ - Το πρώτο χτύπημα στο Τελ Αβίβ από drone
Inside Stories

Παγκόσμιο θρίλερ: Σε εξέλιξη ιρανική επίθεση στο Ισραήλ - Το πρώτο χτύπημα στο Τελ Αβίβ από drone

Ξεκίνησε η αναμενόμενη επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ, σε αντίποινα για τον βομβαρδισμό πρεσβείας του στη Συρία.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή δείχνει να ξεφεύγει ξανά καθώς δεκάδες στρατιωτικά drones απογειώθηκαν λίγο πριν από τις 23:00 ώρα Ελλάδας από το Ιράν, με κατεύθυνση το Ισραήλ, όπως επιβεβαίωσε και ο ισραηλινός στρατός.

Όπως αναφέρει και το newsbomb.gr, αυτό είναι το πρώτο κύμα της επίθεσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ακολουθεί και δεύτερο κύμα, με άγνωστο αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Tην ίδια στιγμή ο Τζο Μπάιντεν επιστρέφει εσπευσμένα στον Λευκό Οίκο για συμβούλιο ασφαλείας.

Σχετικά βίντεο κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Δείτε το έκτακτο δελτίο του OPEN:

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «το Ισραήλ είναι έτοιμο για ευθεία επίθεση από το Ιράν και θα απαντήσει αναλόγως».

«Λαέ του Ισραήλ, τα τελευταία χρόνια και ακόμα περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες το Ισραήλ προετοιμάζεται για την πιθανότητα μίας ευθείας επίθεσης από το Ιράν», δηλώνει ο Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του προς τους πολίτες της χώρας που μεταδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου.

«Τα αμυντικά μας συστήματα είναι εξοπλισμένα και είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Το Κράτος του Ισραήλ είναι ισχυρό, οι IDF είναι ισχυροί, το κοινό είναι ισχυρό», προσθέτει «Εκτιμούμε τη στάση των ΗΠΑ, που βρίσκονται στο πλευρό μας καθώς και την στήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και πολλών άλλων χωρών».

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, επεσήμανε ότι το «κακόβουλο, σιωνιστικό καθεστώς του Ισραήλ θα τιμωρηθεί» μετά την έναρξη των ιρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ.

«Αυτό το κακόβουλο καθεστώς, που είναι όλο κακό λάθος, προσέθεσε άλλο ένα σφάλμα, εξαπολύοντας επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Τα γραφεία του προξενείου και της πρεσβείας σε οιαδήποτε χώρα υπάρχουν, θεωρούνται ως το έδαφος της χώρας στην οποία ανήκουν. Η επίθεση στο προξενείο μας είναι σαν να επιτίθεται στα εδάφη μας. Το σιωνιστικό καθεστώς (σ.σ. του Ισραήλ) πρέπει να τιμωρηθεί και αυτό θα συμβεί.

Επίθεση Ιράν: Νέα σύγκληση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συγκάλεσε εκ νέου συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου στο στρατιωτικό αρχηγείο του Κιριάτ, στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, μετά την επιβεβαίωση οτι το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση προς τα ισραηλινά εδάφη το βράδυ του Σαββάτου.

Σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του Νετανιάχου απεικονίζονται ο ισραηλινός πρωθυπουργός με τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ, τον Μπένι Γκαντζ, τον αρχηγό των IDF Χερζλι Χαλέβι, τον Σύμβουλο Ασφαλίας Tzachi Hanegbi και άλλους αξιωματούχους.

Βίντεο ντοκουμέντο: Το πρώτο χτύπημα στο Τελ Αβίβ από ιρανικό drone – Κόσμος τρέχει να κρυφτεί

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved