Ο Ανάδρομος Ερμής
Inside Stories

Ο Ανάδρομος Ερμής

Από τις 30 Μαρτίου έως και τις 23 Απριλίου, ο Ερμής θα κινηθεί και πάλι ανάδρομα για περίπου τρεις βδομάδες, όπως κάνει τρεις έως τέσσερεις φορές κάθε χρόνο. Αυτή την φορά η ανάδρομη πορεία του θα είναι στο ζώδιο του Κριού.

Ο Ερμής είναι ο πλησιέστερος πλανήτης στον Ήλιο και επομένως έχει την μικρότερη τροχιά, που διαρκεί 88 μέρες. Κάθε 88 μέρες, όταν ετοιμάζεται να περάσει πίσω από τον Ήλιο, εμείς από την γη τον βλέπουμε να επιβραδύνει την ταχύτητά του και να κινείται προς τα πίσω στην τροχιά του. Φυσικά κανένας πλανήτης δεν κινείται πραγματικά προς τα πίσω στην τροχιά του, απλώς έτσι τον βλέπουμε εμείς από την γη. Η ανάδρομη κίνηση των πλανητών αποτελεί μια σημαντική αστρολογική επίδραση.

Ο Ερμής είναι ο ανθρώπινος νους, αφού κυβερνά τον εγκέφαλο και τις νοητικές μας λειτουργίες. Είναι η ικανότητά μας να λαμβάνουμε, να επεξεργαζόμαστε, να αντιλαμβανόμαστε, να ταξινομούμε και να ερμηνεύουμε τις πληροφορίες και τα ερεθίσματα που παίρνουμε από το περιβάλλον μας, έτσι είναι η ικανότητά μας να μαθαίνουμε. Είναι η ικανότητά μας να παράγουμε και να επικοινωνούμε λογικές σκέψεις και επομένως είναι και η γλώσσα ως μέσο της επικοινωνίας της σκέψης μας. Είναι τα δίκτυα που συνενώνουν πληροφορίες μέσα στον εγκέφαλό μας και κατ’ επέκταση τα δίκτυα που ενώνουν πληροφορίες, ανθρώπους και ιδέες. Είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των οργάνων και των κινήσεων μας, όπως είναι ο συντονισμός της κίνησης των δυο χεριών μεταξύ τους ή ο συντονισμός των ματιών και των κινήσεων των χεριών. Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ: astrology.gr

από την Κοραλλία Μόζορα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved