Inside Stories

O Ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ελένη Ζούμη Ελένη Ζούμη

 Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» που λειτουργεί για τη σίτιση εκατοντάδων απόρων στο κέντρο της Αθήνας, κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. 

Όπως αποκαλύφθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και μέσω της εφημερίδας Πρώτο θέμα, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από την αρχή του 2020 συγκρότησε οργάνωση με τη μητέρα και τον γαμπρό του αποκομίζοντας 600,000 ευρώ συνολικά.

«Διατάσσουμε τη δέσμευση κάθε περιουσίας, ιδίως δε κάθε είδους λογαριασμών τίτλων επενδυτικών στοιχείων ή χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

201412030953490.2766_KOSTAS_POLIXRONOPOYLOS_2122014.jpg

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος το 2014

Η κοινωνική κουζίνα «Άλλος άνθρωπος» βρέθηκε σήμερα στην Πάτρα με αφορμή το Καρναβάλι και ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος απάντησε στις καταγγελίες λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι μόνο 600.000. Είναι πάνω από 1.5 εκατομμύριο τα τελευταία δύο τρία χρόνια. Μόνο το φαί που έχουμε μοιράσει, 18.000.000 μερίδες φαί, κάντε μόνοι σας τους υπολογισμούς…

Σύμωνα με την Αρχή, τα χρήματα κατατέθονταν στους λογαριασμούς των τριών προσώπων, και από εκεί γίνονταν κινήσεις χρημάτων προς εταιρίες τυχερών παιχνιδιών ενώ ταυτόχρονα γίνονταν και αναλήψεις μετρητών.

Όπως υποστηρίζει ο Κώστας Πολυχρονόπουλος, όλες οι αναλήψεις αφορούσαν στην κοινωνική κουζίνα «Άλλος άνθρωπος».

«Καλά κάνουν και ψάχνουν» είπε ο ίδιος στην κάμερα του Alpha όμως σοκαρισμένοι είναι οι εργαζόμενοι στην κοινωνική κουζίνα «Άλλος άνθρωπος» καθώς σήμερα το πρωί έφτασε στις εγκαταστάσεις στον Κεραμικό το έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής που κατηγορεί τον «Άλλο άνθρωπο» για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved