Λαμπερή τελετή έναρξης για τις Νύχτες Πρεμιέρας
Exodos

Λαμπερή τελετή έναρξης για τις Νύχτες Πρεμιέρας

Το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» ξεκίνησε την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου.

Η τελετή έναρξης ήταν λαμπερή. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

«Εκλεκτικό, περιπετειώδες, εξερευνητικό» είναι, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του, Λουκά Κατσίκα, το φετινό πρόγραμμα του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας».

Με ταινία έναρξης τον «Ψυχρό Πόλεμο» του Πάβελ Παβλικόφσκι (παρουσία του σκηνοθέτη) και ταινία λήξης το «Ο Κύριος και το όπλο» του Ντέιβιντ Λόουερι, οι 24ες «Νύχτες Πρεμιέρας» παρουσιάζουν συνολικά 181 ταινίες από όλον τον κόσμο, τρία διαγωνιστικά τμήματα, ειδικά αφιερώματα, πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ, κλασικούς σταθμούς του παρελθόντος, μεταμεσονύκτιες προβολές και μουσικά φιλμ, ενώ στη διάρκεια της διεξαγωγής τους θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμά τους με μία σειρά από εκδηλώσεις (εκθέσεις, εγκαταστάσεις, διαλέξεις και πάρτι).

«Θέλουμε να σπρώξουμε το κοινό να ανακαλύψει καινούριες ταινίες, γι' αυτό και το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ταινίες νέων δημιουργών, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, δεν θα παιχτούν στις ελληνικές αίθουσες. Συνεπώς, η μόνη ευκαιρία για να τις δει το κοινό, είναι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ» δήλωσε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Κατσίκας,.

Πηγή φωτογραφιών: Papadakispress

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved