«Ασ' τα τα μαλλάκια σου» στο Badminton
Exodos

«Ασ' τα τα μαλλάκια σου» στο Badminton

«Από τα κουμπιά του bandoneon στις χορδές του μπουζουκιού» τιτλοφορείται το αφιέρωμα στον υπέροχο συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 14 Μαΐου, στις 8.30 μ.μ., στο Badminton, στο πλαίσιο του κύκλου των συναυλιών «Τα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού».

Ο Μιχάλης Σουγιούλ (1906-1958) είναι ο συνθέτης της γενιάς του Μεσοπολέμου με τα περισσότερα διαχρονικά τραγούδια. Κοσμαγάπητα, τα τραγούδια του Μιχάλη Σουγιούλ παραμένουν ζωντανά ύστερα από τόσα χρόνια, αφού εξακολουθούν να εκφράζουν διαθέσεις και συναισθήματα, σαν σύγχρονα.

Πολυγραφότατος συνθέτης μουσικής και τραγουδιών, ο Σουγιούλ έγραψε σε όλες τις φόρμες και τα στιλ -τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, δημοτικοφανή, πατριωτικά, χασάπικα, ζεϊμπέκικα- και σχεδόν πάντα με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Έγραψε περί τα 750 τραγούδια, καθώς και τη μουσική δέκα κινηματογραφικών ταινιών και πενήντα θεατρικών επιθεωρήσεων.

Στο αφιέρωμα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», θα ακουστούν τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια του, όπως τα «Ασ' τα τα μαλλάκια σου», «Ας ερχόσουν για λίγο», «Κάτι με τραβάει κοντά σου», «Ο μήνας έχει εννιά», «Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά», «Αρχισαν τα όργανα», «Το τραμ το τελευταίο», «Μια ζωή την έχουμε», «Αλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα» και «Ο τραμπαρίφας».

Τα τραγούδια θα αποδώσει η Athens Champer Orchestra και θα τα ερμηνεύσουν οι Γεράσιμος Ανδρεάτος, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Ζουγανέλης, Δέσποινα Ολυμπίου, Ειρήνη Τουμπάκη και Μπάμπης Τσέρτος. Την Athens Chamber Orchestra διευθύνει ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης, ο οποίος έχει αναλάβει και τις ενορχηστρώσεις.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved