«Ανοίγουν αυλαία» τα Αισχύλεια στην Ελευσίνα!
Exodos

«Ανοίγουν αυλαία» τα Αισχύλεια στην Ελευσίνα!

Η απάντηση της Ελευσίνας στην κρίση είναι η τέχνη και ο πολιτισμός. Στις 26 Αυγούστου "ανοίγουν την αυλαία" τους τα φετινά 37α Αισχύλεια.

Το φεστιβάλ, συγκεκριμένα, που διοργανώνει ο δήμος Ελευσίνας περιλαμβάνει εκδηλώσεις θεατρικές, μουσικές, κινηματογραφικές και εικαστικές, καθώς στόχος του είναι να προβάλλει όλες τις μορφές της τέχνης.

«Σήμερα, στην εποχή της κρίσης και της οπισθοδρόμησης, επιτρέπεται αλλά και επιβάλλεται να μην αντιστραφούν οι προτεραιότητές μας και να κερδίσουμε το στοίχημα για τις επόμενες γενιές» σημειώνει ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Τσουκαλάς στην εφημερίδα «Espresso».

Η αυλαία του φεστιβάλ ανοίγει την Κυριακή 26 Αυγούστου με τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, από το Εθνικό Θέατρο. Ακολουθεί συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στις 27, ενώ στις 28 ανεβαίνει η παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ».

Στις 30 ανεβαίνει ο «Περικλής» του Σαίξπηρ. Στις 31 μια μαγική βραδιά με την πανσέληνο με τη συμμετοχή της Μάρθας Φριντζήλα και του Τάκη Φαραζή στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας. Ακολουθεί στις 2 Σεπτεμβρίου ο «Αμφιτρύων» του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή .

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η συναυλία του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα, ενώ στις 8 η παράσταση «Οιδίπους Τύραννος», σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις. Στις 9 Σεπτεμβρίου έχουμε τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Αλέξη Μίγκα και στις 10 Σεπτεμβρίου συναυλία του Δημήτρη Ζερβουδάκη. Στις 14 του μήνα είναι η μουσική παράσταση «Η μουσική ενώνει τους λαούς».

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου θα ανέβουν οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου η παράσταση «Αν εσύ... ήμουν εγώ!» , σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σεϊτάνη από το Θέατρο Νέων, την Τετάρτη 19 θα δοθεί συναυλία με τίτλο «Θεοί και δαίμονες», με τους Χαΐνηδες και τον Ψαραντώνη.

Το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου έως την Πέμπτη 27 είναι η Εβδομάδα Κινηματογράφου με αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο. Στις 29 Σεπτεμβρίου θα δοθεί συναυλία του Φίλιππου Πλιάτσικα και της Ελεονώρας Ζουγανέλη και την 1η Σεπτεμβρίου είναι τα εγκαίνια της εγκατάστασης «The future starts here» του Στέφανου Τσιβόπουλου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved