Νύχτα μπαλέτου στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου
Exodos

Νύχτα μπαλέτου στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου

Ένα θέαμα υψηλής αισθητικής. Μια βραδιά αφιερωμένη στο μεγαλείο του κλασικού χορού. Και σίγουρα όχι μια ακόμα παράσταση μπαλέτου!

Αυτό είναι το επερχόμενο Gala Μπαλέτου. Διότι την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου οι πρώτοι χορευτές που θα ανέβουν στη σκηνή του Ηρωδείου έχουν «γράψει» τη δική τους μεγάλη πορεία στον κλασικό χορό. Ο στόχος τους -βέβαια- στη συγκεκριμένη παράσταση, δεν είναι απλά να μας εντυπωσιάσουν με την ακρίβεια και τη φινέτσα που τους διακρίνει. Θέλουν απλά να αφηγηθούν -με το σώμα, τις κινήσεις και τις εκφράσεις τους- μια ιστορία. Παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό αφιέρωμα που συνδυάζει έργα και χορογραφίες από την παραδοσιακή – ρομαντική – κλασική ιστορικότητα με εκείνα του νεοκλασικού θαυμαστού στυλ του 20ου αιώνα για να φτάσει στις πρωτότυπες νέες εκφάνσεις έργων που περνούν στον 21ο αιώνα.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου –μεταξύ πολλών μεγάλων χορευτών- θα παρακολουθήσουμε την εκπληκτική Daria Pavlenko(Ντάρια Παβλένκο) πρώτη χορεύτρια του Μπαλέτου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης (μια χορεύτρια που «...έχει μια θαυμαστή τεχνική και μια μαγική αυθεντικότητα μπαλαρίνας. Έχει την ικανότητα να «παρασύρει»το κοινό σε ένα «σύμπαν» με εκείνη μόνο στο κέντρο του...» όπως την χαρακτήρισαν τα ξένα Μ.Μ.Ε. σε κριτικές τους). Η Daria Pavlenko θα εμφανιστεί στη σκηνή(και μόνο) με τον πρώτο χορευτή των Μπαλέτων Μαριίνσκι Alexander Sergeev (Αλεξάντερ Σεργκέιβ).

Θα δούμε τον Τσέχο (ώς καταγωγή) αλλά πρώτο χορευτή του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας Zdenec Konvalina ( Ζντένεκ Κονβαλίνα) να χορεύει τον «Ελληνικό χορό» του Maurice Bejart (Μωρίς Μπεζάρ) σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Θα απολαύσουμε τις φινετσάτες φιγούρες της κορυφαίας χορεύτριας του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού Isabelle Ciaravola (Ιζαμπέλ Κιαραβολά) αλλά και τις αριστοτεχνικές φιγούρες του πρώτου χορευτή από το ίδιο Μπαλέτο, Herve Moreau (Ερβέ Μορώ).

Θα παρασυρθούμε στη μαγεία του κλασικού χορού με τον χορό πρώτων χορευτών από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης όπως οι Kirill Kourlaev (Κίριλ Κουρλάεφ) και Ketevan Papava (Κέτεβαν Πάπαβα) και από το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας ο εκπληκτικός Sergio Bernal(Σέρζιο Μπερνάλ) -που πριν δύο χρόνια αποθεώθηκε στο μεγάλο Αφιέρωμα στη Maya Plisetskaya (Μάγια Πλισέτσκαγια) όπου και συμμετείχε- να χορεύει με πάθος «Μπολερό» και «Τρίκοχο Καπέλο».

Η βραδιά όμως κρύβει και κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις για το κοινό αφού στη σκηνή του Ηρωδείου θα βρεθούν διακεκριμένοι χορευτές είτε μόνοι (στη σκηνή) ή σε ντουέτα με τους εξίσου φημισμένους παρτενέρ με κάποιους από τους οποίους να μοιράζονται –εκτός από την σκηνή- και τη... ζωή τους!

Τρία -φημισμένα για την τεχνική τους αρτιότητα και το υψηλό επίπεδο χορού τους- ζευγάρια στη ζωή «κρύβει» το συγκεκριμένο γκαλά!

Τα δύο πρώτα αποτελούνται από φημισμένους πρώτους χορευτές του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας και είναι η εκπληκτική Marianela Nunez(Μαριανέλα Νούνες) με τον σύζυγό της Thiago Soares (Τιάγο Σοάρες), καθώς και ο Federico Bonelli(Φεντερίκο Μπονέλι) με την Hikaru Kobayashi (Χικάρου Κομπαγιάσι). Το τρίτο χορευτικό ζευγάρι

προέρχεται από το Κρατικό Μπαλέτο του Βερολίνου με την κορυφαία Iana Salenko(Ιάνα Σαλένκο) και τον πρώτο χορευτή Marian Walter(Μάριαν Γουόλτερ).

Δημοφιλέστατα pas-de-deux ( «Τσαικόφσκι», «Δον Κιχώτης» και «Κουρσάρος», νεοκλασικά διαμάντια («Απόλλων» του Ζόρζ Μπαλανσίν, τα «Ραντεβού» του Ρολάν Πετί, «Ελεγεία» του Ρέμπεκ, «Άρτεμις» και «Ακταίων» της Βαγκάνοβα, «Σπάρτακος» του Γκριγκορόβιτς), αλλά και μοντέρνες «αποκαλύψεις» όπως η «Άννα Καρένινα» του Μπόρις Έιφμαν.

Μια ξεχωριστή κλασική παράσταση. Μια βραδιά στην οποία πολύτιμα χορογραφικά διαμάντια θα παρουσιαστούν από τα πιο πολύτιμα αστέρια του μπαλέτου την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στη σκηνή του Ηρωδείου. Ένα θέαμα υψηλής αισθητικής για όλη την οικογένεια.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved