Έρχονται τα… «Φαντάσματα»
Exodos

Έρχονται τα… «Φαντάσματα»

Ο Θοδωρής Πετρόπουλος και ο Γιάννης Κακλέας, ενώνουν γι' ακόμη μία χρονιά τις... θεατρικές δυνάμεις τους, προκειμένου να παρουσιάσουν στο θεατρόφιλο κοινό την ανθρώπινη κωμωδία του Εντουάρντο Ντε Φιλίππο, «Αχ, αυτά τα φαντάσματα».

Για τις ανάγκες της νέας, αυτής, παράστασης, η σκηνή του «Βρετάνια» έχει γίνει ένα σπίτι, όπου συγκατοικούν άνθρωποι και φαντάσματα, ψυχές πονεμένες, καταραμένες, αλλά και αθώες. Ερωτευμένοι, σαλεμένοι και μικροκομπιναδόροι ήρωες.

Στόχος της παράστασης, εκτός από το να χαρίσει γέλιο, είναι να γελοιοποιήσει τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το χρήμα είναι η μοναδική λύση για όλα τα προβλήματα της ζωής, ενώ καυτηριάζει τον εγωισμό που ορθώνεται σαν τείχος γύρω μας, κόβοντας κάθε επικοινωνία με τον συνάνθρωπο μας.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση του έργου θέλει τον Πασκουάλε, ένα άνθρωπο αδύναμο και νικημένο από τη μιζέρια της καθημερινότητας, αφού προσπάθησε μάταια να εξασφαλίσει γι' αυτόν και τη γυναίκα του, Μαρία, μια αξιοπρεπή ζωή, καταλήγει να ζει με τεχνάσματα. Μετακομίζει στο αχανές διαμέρισμα ενός ναπολιτάνικου μεγάρου όπου ο ιδιοκτήτης τον αφήνει να μένει χωρίς ενοίκιο, γιατί θέλει να ξορκίσει τις φήμες ότι στο σπίτι κυκλοφορούν φαντάσματα. Αυτός που τελικά «κυκλοφορεί» είναι ο εραστής της Μαρίας τον οποίον ο Πασκουάλε περνά για ένα φιλάνθρωπο φάντασμα που σκορπίζει σε κάθε του εμφάνιση χρήματα και δώρα...

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved