Κώστας Καζάκος: Γαιοκτήμονας στο θεατρικό σανίδι
Exodos

Κώστας Καζάκος: Γαιοκτήμονας στο θεατρικό σανίδι

Ο Κώστας Καζάκος υποδύεται τον γαιοκτήμονα στην θεατρική παράσταση «Ο αφέντης Πουντίλα και ο Μάττι» την οποία και σκηνοθετεί.

Γαιοκτήμονας Γιόχαν Πούντιλα θα «ντυθεί» και φέτος τον χειμώνα ο Κώστας Καζάκος, ο οποίος επαναφέρει, δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη του παρουσίαση στο ΚΘΒΕ, ένα από τα ωραιότερα και ωριμότερα έργα του Μπρεχτ. Μαζί του στην σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη, ο Διονύσης Τσακνής στον ρόλο του αφηγητή και του τραγουδιστή, πλαισιωμένος από τριμελή ορχήστρα.

«Ο αφέντης Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάττι», μια κωμωδία γεμάτη μουσική και χρώματα που προβάλλει τις ταξικές σχέσεις και διαφορές μιας κοινωνίας που ζει μέσα στο γαλήνιο τοπίο της φινλανδικής εξοχής, γράφτηκε την εποχή της αυτοεξορίας του μεγάλου δραματουργού στον Βορρά. Ο Μπρεχτ, μας ταξιδεύει στα όμορφα δάση του Βορρά για να μας μιλήσει για την ιστορία του πονηρού και μέθυσου γαιοκτήμονα Γιόχαν Πούντιλα που εξουσιάζει ανθρώπους, σχέσεις και καταστάσεις. Αποφασισμένος να διατηρήσει τη δύναμη του, αλλά και να διαχειριστεί τη μοναξιά της ψυχής του, έρχεται αντιμέτωπος με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που δουλεύουν για αυτόν, προσπαθώντας να εξασφαλίσουν την επιβίωση τους. Παίζουν ακόμη: Θοδωρής Γράμψας, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Νίκος Μόσχοβος, Παύλος Ορκόπουλος, Σταμάτης Τζελέπης, Νίκος Χανιωτάκης, Χριστιάνα Μαντζουράνη, Μαρία Τζάνη, Γεωργία Καλλέργη, Ελένη Δαφνή, Βερόνικα Δαβάκη, Εύα Βάρσου, Γιάννης Γούνας κ.ά. Η πρεμιέρα έγινε χθες στο θέατρο «Τζένη Καρέζη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved