Πρεμιέρα με επώνυμες παρουσίες για το «J.A.C.E.»
Exodos

Πρεμιέρα με επώνυμες παρουσίες για το «J.A.C.E.»

Πρεμιέρα έκανε πριν λίγες ημέρες η νέα ταινία του Μενέλαου Καραμαγγιώλη «J.A.C.E.».

Πρόκειται για μια ταινία που έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, έχοντας αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου όπως: συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκιο ανάμεσα στα 15 φιλμ που διαγωνίστηκαν για το βραβείο καλύτερης ταινίας, βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τη Στεφανία Γουλιώτη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, συμμετοχή και «εισιτήριο» διανομής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και Βραβείο Κριτικής Επιτροπής από το Βουκουρέστι, στο φετινό Romanian International Film Festival.

Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης αφηγείται με τον ιδανικότερο τρόπο την τραγική ιστορία του ορφανού Jace, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η ταινία αποτελεί μία κοινωνική περιπέτεια με «νουάρ αποχρώσεις», η οποία καταφέρνει να κρατήσει σε αγωνία το κοινό από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία, τόσο με τη ζωντανή πλοκή, όσο και με τις υποδειγματικές ερμηνείες του εξαιρετικού καστ ηθοποιών: Alban Ukaj, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Μηνάς Χατζησάββας, Κόρα Καρβούνη, Ακύλλας Καραζήσης, Γιάννης Τσορτέκης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Μπερικόπουλος, Diogo Infante, Franco Trevisi.

«Η αφορμή για αυτή την ταινία είναι ο τίτλος της. Γιατί JACE είμαστε όλοι μας. Κάποια στιγμή στη ζωή μας όλοι νιώθουμε πολύ μπερδεμένοι και ψάχνουμε να βρούμε την άκρη μας» δήλωσε ο σκηνοθέτης, ενώ η Κατερίνα Κασκανιώτη, Γενική Διευθύντρια Περιεχομένου και Πλατφόρμας της Nova –που είναι συμπαραγωγός της ταινίας- ανέφερε: «Θέλουμε να συγχαρούμε τον Μενέλαο. Το JACE είναι μια ταινία που η Nova παρακολούθησε για αρκετά χρόνια από κοντά και την έχει υποστηρίξει. Επίσης, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έμπρακτα το ελληνικό σινεμά και στο μέλλον».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved