Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της «Φαύστας» και του «Ελέφα»
Exodos

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της «Φαύστας» και του «Ελέφα»

Η «Φαύστα», η αγαπημένη κωμωδία του Μποστ που τόσο μοναδικά ερμηνεύει η Λήδα Πρωτοψάλτη, θα παίζεται έως τις 6 Ιανουαρίου, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο των παραστάσεων που ξεκίνησαν πέρσι το χειμώνα.

Από τις 11 Ιανουαρίου και ως το τέλος του ίδιου μήνα κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα παίζεται η μαύρη κωμωδία του Κώστα Μποσταντζόγλου «Ο Ελέφας». Στη συνέχεια οι συντελεστές της Στοάς θα περιοδεύσουν στην περιφέρεια.

Η ‘Φαύστα’ γραμμένη το 1963 και με αρκετές παρουσιάσεις στο ενεργητικό της, ανέβηκε για πρώτη φορά στη Στοά το 1987. Η ιστορία είναι γνωστή: η οικογένεια έχασε την κόρη της που πνίγηκε στη θάλασσα, αλλά στο ψάρεμα ο μπαμπάς έπιασε ένα μεγάλο ψάρι που είχε μέσα στην κοιλιά του το μικρό κοριτσάκι. Κι ενώ η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει το χαρμόσυνο γεγονός το κοριτσάκι εξολοθρεύεται από τους γάτους επειδή μύριζε ψαρίλα. Μια άλλη οικογένεια που της έτυχε ακριβώς η ίδια περίπτωση με τον γιο τους, έρχονται να ζητήσουν σε γάμο το ομοιοπαθές κοριτσάκι αλλά πληροφορούνται το χαμό του και φεύγουν άπραγοι. Το ηθικό δίδαγμα είναι ότι πρέπει να πλενόμαστε καλά γιατί όποιος δεν πλένεται κινδυνεύει από πολλά.

Ο σουρεαλισμός, ο γνωστός δεκαπεντασύλλαβος, οι ήρωες που μοιάζουν με τα σκίτσα του, αλλά κυρίως η υπόγεια κριτική που κάνει έμμεσα στον Έλληνα μικροαστό, είναι τα στοιχεία εκείνα που κάνουν το έργο του Μποστ να αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα ενός θεάτρου που δεν υπήρξε όμοιο στην Ελλάδα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved