Τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό στο θέατρο Badminton
Exodos

Τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό στο θέατρο Badminton

Την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο θέατρο Badminton θα παρουσιαστούν τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό από την παλιά Αθήνα έως σήμερα.

Η Γλυκερία , ο Χρήστος Θηβαίος, η Ελένη Βουδουράκη και ο Γιάννης Χριστόπουλος θα ερμηνεύσουν τραγούδια που άφησαν εποχή, ενώ θα τους συνοδεύσει η ορχήστρα «athens chamber orchestra», την οποία θα διευθύνει ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης, ενώ θα χορέψουν βραβευμένοι χορευτές της ομάδας «Academia del Tango».

Το τανγκό είναι ένας παγκόσμιος ρυθμός που από τη γέννηση του, αγαπά να ταξιδεύει. Το τανγκό πιθανολογείται ότι έχει τις ρίζες του στους αφρικανικούς ρυθμούς. Είναι ρυθμοί που έκαναν μεγάλα ταξίδια κι έτσι εξελίχθηκαν, άλλαξαν. Έφτασαν στην Ισπανία με τους Άραβες κατακτητές για να μεταναστεύσουν αργότερα στην Αμερικανική ήπειρο. Έτσι δημιουργήθηκαν το danzon και η habanera στην Κούβα και το Tango στην Ουρουγουάη και την Αργεντινή.

H μουσική παράσταση Tango Greco πραγματοποιείται με τη στήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας ΑΚΟΣ «Καρκίνος: Θεραπεία Σώματος και Ψυχής» στο πλαίσιο της Πανελλαδικής εκστρατείας της με τίτλο «Σπουδή στο ανθρώπινο σώμα-Πρόληψης έργα» για την ενημέρωση, την πρόληψη και την θεραπεία του καρκίνου. Η ΑΚΟΣ στέλνει το μήνυμα: «Αγαπώ και φροντίζω το σώμα μου». Η παράσταση ξεκινάει στις 20.30.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved