Η Νίνα Λοτσάρη στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών
Exodos

Η Νίνα Λοτσάρη στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών

Τέσσερις κλασικοί ερμηνευτές ενώνουν τις φωνές τους για να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό κοντσέρτο μέσα από πρωτότυπες αλλά και απρόσμενες μουσικές επιλογές.

Ένα κοντσέρτο μεταξύ φίλων με κοινό παρονομαστή τη μουσική που είναι μια -όποιο είδος και αν υπηρετεί- με τους καλλιτέχνες του να τολμούν και να κάνουν –στην εν λόγω παραγωγή- την υπέρβαση!
Ο μπάσος Δημήτρης Καβράκος, ο τενόρος Αντώνης Κορωναίος, η σοπράνο Νίνα Λοτσάρη και ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης , ενώνουν τις φωνές τους το Σάββατο 16 Μαρτίου στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε ένα κοντσέρτο που φέρει τον τίτλο «Amigos Para Siempre» και στο οποίο η όπερα μπορεί άνετα να «γοητεύει» την Τζαζ, τη Ροκ και τη Λάτιν μουσική σαν να μην υπάρχει λόγος για ετούτο το βασικό διαχωρισμό! Τους ερμηνευτές πλαισιώνει 20μελής ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Ραφαήλ Πυλαρινού ενώ τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Κωνσταντίνος Παγιάτης.
«Amigos Para Siempre»-ένας τίτλος που προέκυψε σχεδόν αυθόρμητα, αφού οι ανθρώπινες σχέσεις είναι κάτι βασικό για τους τέσσερις ερμηνευτές και έπειτα οι κοινοί καλλιτεχνικοί τους κώδικες. Καλοί φίλοι και πολύτιμοι συνεργάτες εδώ και χρόνια από την Εθνική Λυρική Σκηνή - έχουν ήδη συμπράξει στην Όπερες «Opus Elgin» (Όπους Έλγιν): Η καταστροφή του Παρθενώνα» και «Αντιγόνη»- ο Δημήτρης Καβράκος, ο Αντώνης Κορωναίος, η Νίνα Λοτσάρη και ο Διονύσης Σούρμπης αποφάσισαν να βρεθούν μαζί στη σκηνή σε ένα «cross-over» κοντσέρτο με άριες και κλασικά τραγούδια από το παγκόσμιο ρεπερτόριο προσεγγίζοντας τα κάπως διαφορετικά, ως προς την ερμηνεία πάντα!
Άριες από όπερες όπως η «Carmen», «Le Nozze di Figaro» (Γάμοι του Φίγκαρο), Ναπολιτάνικες καντσονέτες όπως το «O Sole mio» , το «Torna a surriento» , Ροκ «αποχρώσεις» όπως το «Βye Bye Delilah», λάτιν και τζαζ ρυθμοί με το «Brasil» και το «New York- New York» αντίστοιχα, μπαλάντες όπως το πασίγνωστο «Caruso», και το «Bridge Over Troubled Water», θρυλικά soundtracks με Ελληνική Ταυτότητα όπως η διαχρονική «Misirlou», μουσικά «διαμάντια» από διάσημα musicals όπως το «West Side Story», το «Show Boat» αλλά και Ελληνικές Οπερέτες όπως η «Χριστίνα» του Θ. Σακελλαρίδη και το αξέχαστο «Φέρτε μου να πιω» είναι ένα μικρό μόνο «στιγμιότυπο» του προγράμματος.
Και αν ακόμη αναρωτιέστε ποιος καλλιτέχνης θα πει ποιο τραγούδι ακριβώς, τότε μόνο ένα μένει να ειπωθεί! Το κοντσέρτο «Amigos Para Siempre» με τον Δημήτρη Καβράκο, τον Αντώνη Κορωναίο, τη Νίνα Λοτσάρη και τον Διονύση Σούρμπη - που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών - κρύβει πολλές και ανατρεπτικές εκπλήξεις !

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved