Avant Premiere  για την  νέα ταινία του Νίκου Κούνδουρου
Exodos

Avant Premiere για την νέα ταινία του Νίκου Κούνδουρου

Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες σκηνοθέτες, ο Νίκος Κούνδουρος, επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες με την ταινία «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη».

Ο Νίκος Κούνδουρος με την καινούργια του ταινία, τολμάει και αγγίζει αληθινές ιστορίες που σημαδεύουν χρόνια τώρα τον ακήρυχτο πόλεμο του Ισραήλ με την Παλαιστίνη, καθώς η επιθετικότητα μιας ισχυρής πολεμικής δύναμης στερεί σ' ένα λαό άοπλο την ικανότητα να υπερασπιστεί το δίκιο του.
Η ταινία συγκεντρώνει δραματουργικά τέσσερις ομάδες που συμβιώνουν σ' ένα μικρό λιμάνι γύρω από ένα παλιό βενετσιάνικο κάστρο, στη νότια άκρη της Πελοποννήσου. Μια στοά Μασόνων, ένα σπίτι με κορίτσια από τα Βαλκάνια που αναζητούν να επιβιώσουν με κάθε νόμιμο ή παράνομο τρόπο, μια ομάδα νεοναζί και μια ομάδα Παλαιστίνιων κομάντος περιμένουν τον ερχομό ενός πλοίου που μεταφέρει σιτάρι από τον Παναμά στο Ισραήλ.
Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Το πλοίο μεταφέρει βαρύ πολεμικό εξοπλισμό με προορισμό τη Χάιφα. Και οι τέσσερις ομάδες περιμένουν. Οι προσωπικές σχέσεις αποτελούν το δραματουργικό ιστό της ταινίας.
Για μια ακόμα φορά μεταφέρει με τη δική του σκηνοθετική ματιά μια ιστορία που αγγίζει τα όρια της πραγματικότητας και η εταιρεία παραγωγής, Showtime Productions, χρησιμοποιώντας όλη τη σύγχρονη τεχνολογία και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το ταλέντο του δυναμικού της, ολοκληρώνει μια μεγάλη παραγωγή, πέρα από τα συνηθισμένα.

Στο «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη» πρωταγωνιστούν 32 ηθοποιοί μεταξύ των οποίων οι:
Γιώργος Κοψιδάς, Θεοδόσης Ζάννης, Εύα Ψυλλάκη, Μανώλης Παπαδάκης, , Ιερώνυμος Καλετσάνος, Δέσποινα Μοίρου, Πηνελόπη Πλάκα, Ερρίκος Λίτσης, Αγάπη Μανουρά.

Η παραγωγή ανήκει στον Παντελή Καλατζή και την Showtime Productions που χρησιμοποιώντας όλη τη σύγχρονη τεχνολογία και αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το ταλέντο του δυναμικού της, ακολούθησε το όραμα του Νίκου Κούνδουρου και ολοκλήρωσε μια μεγάλη παραγωγή, πέρα από τα συνηθισμένα.
Η διανομή της ταινίας στις αίθουσες γίνεται από την Feelgood Entertainment.
Η Avant Premiere της ταινίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στις 20:00
στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 Κεραμικός, Αθήνα).

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved