Η μουσική ομάδα «Ρόδα» παίζει Gurdjieff
Exodos

Η μουσική ομάδα «Ρόδα» παίζει Gurdjieff

Η μουσική του Έλληνα Φιλόσοφου του Πόντου Gurdjieff με συνοδεία Video Art  σε τρεις μοναδικές συναυλίες.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ, Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου, Δευτέρα 2, Τρίτη 3 & Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013, όπως παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μουσική, κινηματογράφος και video art συναντούν τη φιλοσοφία μέσα από την προβολή εικόνων της καθημερινότητας, της παιδικής ηλικίας, του πολέμου, της πολιτικής διαμαρτυρίας, της εγκατάλειψης, της φύσης, του βιομηχανοποιημένου χώρου όπου κατοικούμε. Εικόνες που «τρέφονται από την ορμή και τη δύναμη της μουσικής, σε μια σύνθεση Ανατολής και Δύσης όπου αντηχεί το μήνυμα του έργου του Γκουρτζίεφ για την αφύπνιση του ανθρώπου».

Μέρος αυτού του έργου που εντυπωσιάζει με τον πλούτο, την ένταση και την ποικιλία του ύφους του, αποτελεί και το αντικείμενο μιας σπάνιας συναυλίας με τίτλο «Αναζητητές» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2, Τρίτη 3 & Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου του 2013 στις 9 το βράδυ, στο Ευριπίδειο Θέατρο Χαλανδρίου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς, με την υπογραφή της Ομάδας ΡΟΔΑ. Η συναυλία παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε εξωτερικό χώρο. Οι μουσικοί ήχοι, φωτισμοί και εικόνες βίντεο αποκτούν νέα δυναμική στο Θεάτρο της Ρεματιάς.

Η ΡΟΔΑ παίρνει αυτούς τους ήχους και τους «επιτρέπει να υπάρχουν σε όλη την άμορφη και εξωτική ελευθερία τους. Ήχους διαλογισμού, χίμαιρας, οξύτητας, προτεταμένης ψαλμωδίας, ανοιχτούς, ρυθμικούς, μυστικιστικά μινιμαλιστικούς, που μέσα από τη μελωδική ακρίβειά τους, στέκονται αποστασιοποιημένα και αμερόληπτα κάνοντας επίκληση στις Ιερές Δυνάμεις». Ενώ πειραματίζεται και με τη σχέση κινηματογραφικής εικόνας και μουσικής, με στόχο την αναζήτηση της πνευματικότητας στη σύγχρονη κοινωνία.

Η Ομάδα ΡΟΔΑ, ως τμήμα του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ, έχει στόχο την πραγμάτωση της διδασκαλίας του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου. Από το 1991, μελετά τους μεγάλους μύθους της Ανθρωπότητας και τα μέλη της διερευνούν τη θεατρική εμπειρία και τις δυνατότητές της να συμβάλλει στην ευρύτερη ανάπτυξη της προσωπικότητας και του δυναμικού του ανθρώπου. Η Ομάδα στηρίζει την ύπαρξη της και τις μεθόδους εργασίας της πάνω στη μελέτη του έργου που κληροδότησε ο Γκουρτζίεφ. Με τη γενική καθοδήγηση της Μαρίας Περετζή, υπάρχει ιδιαίτερη έμφαση στην καθολικότητα της συμμετοχής των μελών της σε κάθε βήμα της θεατρικής και μουσικής παραγωγής, με άξονα μια μοναδική αλήθεια: υπάρχει, πράγματι, η δυνατότητα ανάπτυξης του ανθρώπου.

Συντελεστές:

Τάκης Πατερέλης (πιάνο, σαξόφωνο, φλάουτο)

Πία Πιερράκου (πλήκτρα, φωνητικά)

Γιώργος Ντούνης (κρουστά)

Δημήτρης Γασπαράτος (κιθάρα, κρουστά, μπάσο, φωνητικά)

Σταύρος Κάππας (κρουστά)

Άγγελος Γιαννάτος (κρουστά)

Γιάννης Καλημέρης (ντιτζεριντού, κρουστά)

Ορφέας Περετζής (video art)

Καλλιτεχνική διεύθυνση – Ενορχήστρωση Μαρία Περετζή

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Γκουρτζίεφ

Είσοδος: 12 ευρώ

Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνεργοι: 9 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 1 ΩΡΑ ΚΑΙ 45 ΛΕΠΤΑ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.00μμ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved