Ο «Ερωτόκριτος» με την Αρετή Κετιμε
Exodos

Ο «Ερωτόκριτος» με την Αρετή Κετιμε

Ο «Ερωτόκριτος» του Κορνάρου, μια μαγική παράσταση για παιδιά, με την Αρετή Κετιμέ και έναν μεγάλο θίασο ηθοποιών και μουσικών, σε σκηνοθεσία Ηλία Καρελλά.

Η παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά, επτά χρόνια μετά το πρώτο επιτυχημένο ανέβασμά του, πρόκειται να παρουσιάσει τον «Ερωτόκριτο» στη σκηνή του θεάτρου Κάππα. Έτσι, την ερχόμενη θεατρική σεζόν το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το αριστούργημα της κρητικής λογοτεχνίας, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας έως τις μέρες μας. Στην παράσταση το σαντούρι τηςΑρετής Κετιμέ συναντά τη λύρα και το λαούτο ενώ ο γνωστός σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάςυπογράφει τη σκηνοθεσία του έργου.
Παίζουν οι: Αρετή Κετιμέ, Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Έκτορας Κυριάκου, Ιωάννα Μυλωνά, Φάνης Παυλόπουλος, Χρήστος Σύγγελος, Νίκος Τουρνάκης, Νικόλας Φραγκιουδάκης . Στο ρόλο του συγγραφέα ακούγεται η φωνή του Βλαδίμηρου Κυριακίδη.
Για την παράσταση που έρχεται από τον Οκτώβριο του 2014, ο Ηλίας Καρελλάς και η Αρετή Κετιμέ είπαν: «Με σεβασμό στην παράδοση, και σύγχρονη αισθητική, ετοιμάζω μια παράσταση με σκιές, κούκλες, ηθοποιούς και ζωντανή μουσική για τους πιο αυστηρούς θεατές, τα παιδιά».
Ηλίας Καρελλάς: «Οι μελωδίες που αγαπήθηκαν σε έναν τόπο αιώνες πριν, αυτό μας κάνει να γινόμαστε μέτοχοι μιας μουσικής που μεγάλωσε γενιές και θα συνεχίζει να το κάνει...αυτό εξάλλου είναι και η βασική γοητεία της παραδοσιακής μας μουσικής» .

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved