«Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» στο Χυτήριο
Exodos

«Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» στο Χυτήριο

«Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» είναι το πιο πολυδιαβασμένο βιβλίο όλων των εποχών μετά τη Βίβλο.

Την ίδια θερμή αποδοχή έχει και το ομώνυμο θεατρικό έργο, όποτε και όπου ανέβει στο θέατρο. Στο παρελθόν η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε γνωστή αθηναϊκή σκηνή σε μετάφραση Βάσιας Παναγοπούλου - Δημήτρη Μοθωναίου και έτσι επιλέχθηκε να παρουσιαστεί εκ νέου στο θέατρο Χυτήριο τη φετινή σεζόν 2014-15 σε νέα σκηνοθετική προσέγγιση και με καινούριο cast.
Βασισμένο στο πασίγνωστο ημερολόγιο της έφηβης Γερμανοεβραίας από τη Φρανκφούρτη, το έργο των Φράνσες Γκούντριχ και Άλμπερτ Χάκετ, περιγράφει την ζωή της ίδιας και του οικείου περιβάλλοντός της, ενόσω κρύβονταν σε καταφύγιο κατά την περίοδο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου προκειμένου να αποφύγουν τους διωγμούς των Ναζί. Ως θεατρικό έργο - ντοκουμέντο είναι μια καταγραφή του απάνθρωπου φυλετικού κατατρεγμού, που παραμένει διαχρονικό και συγκινεί το κοινό κάθε ηλικίας. Συγχρόνως, ως έργο - σύμβολο παραδίδει μαθήματα ζωής, απολύτως χρήσιμα ως προς την επικαιρότητά τους.
Η παράσταση του Χυτηρίου απευθύνεται και στο μαθητικό - φοιτητικό κοινό, ενώ η διδασκαλία αποσπασμάτων στη λογοτεχνία του Γυμνασίου και η αναφορά στο πρόσωπο της Άννας Φρανκ στους μαθητές Λυκείου, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους εκπαιδευτικούς ως προς την παρακολούθησή της.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved