«Σάρωσε» η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» στην Επίδαυρο!
Exodos

«Σάρωσε» η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» στην Επίδαυρο!

Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη του καλοκαιριού. Η παραγωγή του θεατρικού επιχειρηματία Θοδωρή Μαροσούλη ανέβηκε την Παρασκευή για πρώτη φορά στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου που ήταν κατάμεστο από κόσμο ο οποίος έκανε λόγο για μία συγκλονιστική παράσταση!

Όπου και αν «ανέβηκε» ανά την Ελλάδα, στην περιοδεία που έκανε η παράσταση, ήταν sold out ενώ κέρδισε κοινό και κριτικούς θεάτρου. Στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου ανέβηκε την Παρασκευή και θα είναι μέχρι την Κυριακή στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών- Επιδαύρου 2015. Τον Προμηθέα ερμηνεύει ο Τάσος Νούσιας, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του, πλαισιωμένος από τους Γεράσιμο Γεννατά (Ήφαιστος και Ωκεανός) την Marlene Kaminsky (Ιώ), τον Δημήτρη Κουρούμπαλη (Κράτος και Ερμής), την Κατερίνα Λούρα και Ίριδα Μάρα (Κορυφαίες Χορού) και πέντε επαγγελματίες χορεύτριες – performers, τις Δέσποινα Λαγουδάκη, Χριστίνα Μπίτου, Νατάσσα Σαραντοπούλου, Πηνελόπη Μωρούτ και Βιβή Μπουτάτη (Χορός).

Την κίνηση έχει αναλάβει η Φρόσω Κορρού και τη μουσική οι Lost Bodies, ενώ τα σκηνικά-κοστούμια υπογράφει ο Kenny MacLellan και τους φωτισμούς ο Νίκος Βλασόπουλος. Ο Κώστας Φιλίππογλου αναφέρει στο σκηνοθετικό σημείωμα πως «ζούμε αυτή την περίοδο στη χώρα μας κοσμοϊστορικά γεγονότα. Ο Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου μοιάζει πιο επίκαιρος από ποτέ. Κάθε φράση του αντανακλά στο σήμερα. Είναι σαν να μιλάει για το παρών μας, χρησιμοποιώντας τον μύθο μόνο σαν επίφαση, για να εξυψώσει το εφήμερο σε υψηλή ποίηση». Πολλοί επώνυμοι έδωσαν το "παρών" και απόλαυσαν το έργο.

Τη Δευτέρα η παράσταση θα είναι στην Ηλιούπολη, στο Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δ.Κιντής» και τις Τετάρτη, 26 & Πέμπτη, 27 Αυγούστου στο Θέατρο Δάσους, Θεσσαλονίκη ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved