Barbarella The 80’s musical: Σε λίγες μέρες η πρεμιέρα της μουσικής κωμωδίας
Exodos

Barbarella The 80’s musical: Σε λίγες μέρες η πρεμιέρα της μουσικής κωμωδίας

Ένα musical για να θυμηθούν οι παλιότεροι...και να μάθουν οι νεότεροι ...

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν τo «BARBARELLA, the 80΄s musical», μια μουσική κωμωδία σε πρωτότυπο κείμενo του συγγραφικού διδύμου πολλών επιτυχιών Γ. Βάλαρη + Στ. Παπαδόπουλου («Naked boys singing», «Oι Απελπισμένοι», «Το μήλο», « Σ’ αγαπάω αλλά», «Το διαζύγιο», «Aμάρτησα για το παιδί σου», “Bam Bam” κ α. ) και μουσική βασισμένη σε επιτυχίες της αγαπημένης σε όλους εποχή των 80’s, κυρίως ξένες αλλά και Ελληνικές (Βeat it, Like a virgin, La isla bonita, You give love a bad name, The Final Countdown, Κανένας δεν μας σταματά, I wanna dance with somebody, Total eclipse of the heart, Careless whisper κ.α.), αποτίοντας φόρο τιμής σε μια δεκαετία που οι παλιότεροι έζησαν κι αγαπήσαν και οι νεότεροι διψούν να γνωρίσουν.
Μέσα από την ρομαντική ιστορία και τα εμπόδια ενός νεαρού ζευγαριού και της παρέας τους, παρακολουθούμε από ένα κυρίως κωμικό πρίσμα, τα ήθη και τα έθιμα μιας ολόκληρης εποχής, όπου η διασκέδαση, τα όνειρα, οι φιλοδοξίες αλλά και η ανεμελιά, σηματοδότησαν τη μεταγενέστερη πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας.

Μια μεγάλη παραγωγή με 18 καλλιτέχνες, ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα των Aλχημιστών.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, η Σοφία (Ελένη Φουρέιρα), μια όμορφη κοπέλα που σπουδάζει στο Παιδαγωγικό της Αθήνας, -με κρυφό όνειρο να γίνει τραγουδίστρια. Η Σοφία είναι ερωτευμένη με τον Αλέξη τον «lover boy» (Γιάννης Χατζηγεωργίου), περίφημο ραδιοφωνικό πειρατή των ερτζιανών που μαζί με τους κολλητούς του, τον Κρίς το «φραπέ» (Αιμίλιος Ράφτης) και τον Μάκη τον «sexmachine» (Χάρης Χιώτης) έχουν τον πιο δημοφιλή πειρατικό ραδιοσταθμό της πόλης, τον Radio Teenagers. Εμπόδιο σε αυτή τη σχέση αποτελεί ο Κυριάκος (Σταμάτης Γαρδέλης ), ο μεγάλος αδελφός και προστάτης της Σοφίας από τότε που πέθανε ο πατέρας της, ροκάς και μέλος μιας μπάντας, ο οποίος θέλει η αδελφή του να αποκατασταθεί με προξενιό και όχι με έναν γκαραζιέρη και καμικάζι πιτσιρικά. Η Μαίρη (Ιωάννα Πηλιχού), κολλητή φίλη της Σοφίας (απόφοιτη του Αμάραντου), ερωτεύεται μαζί του. Η Εύη (Ήβη Αδάμου), Ελληνοαμερικάνα έφηβη και τρίτη της παρέας, τα φτιάχνει με τον Μάκη τον «sexmachine».
Όλοι οι ήρωες, κάτω από τη μεθόδευση και τον καταλυτικό ρόλο της μητέρα της Εύης, Τζένη Πάππας (Καίτη Γαρμπή), μεγάλης τραγουδίστριας και ντίβας της εποχής, -που ενδίδει στην πολιορκία του Κρίς του «φραπέ»- ζουν παράλληλα τις δικές τους ερωτικές περιπέτειες και προσπαθούν να βοηθήσουν τη Σοφία να ξεπεράσει τις απαγορεύσεις, τα προβλήματα που προκύπτουν και τελικά να φέρουν το ζευγάρι μαζί. Μετά από πολλές ανατροπές, εξελίξεις και δραματικά εμπόδια, αλλά κυρίως μέσα από πολλή ζωντανή μουσική και χορό με φόντο τις ντίσκο του ’80 και τον Dj Jendai (Γιώργος Βάλαρης), οι ήρωες στο τέλος λυτρώνονται με ένα θεαματικό grande finale party!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο:Γιώργος Βάλαρης –Στέλιος Παπαδόπουλος
Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης
Μουσική ενορχήστρωση: Αλχημιστές
Σκηνικά: Blonde
Κοστούμια: Αλεξάνδρα Κατσαϊτη
Χορογραφίες: Άννα Αθανασιάδη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Φωτογράφος: Γιώργος Καβαλλιεράκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Βασίλης Κουλακιώτης

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ:
Ελένη Φουρέιρα, Ιωάννα Πηλιχού, Ήβη Αδάμου, Γιάννης Χατζηγεωργίου, Αιμίλιος Ράφτης, Χάρης Χιώτης και ο Σταμάτης Γαρδέλης. Φιλική συμμετοχή: Γιώργος Βάλαρης
Μαζί τους η Καίτη Γαρμπή
Οι Αλχημιστές είναι οι:
Βασίλης Παγώνης (κιθάρα -φωνή)
Βάιος Χριστοδούλου (πλήκτρα)
Βασίλης Δημούδης (φωνητικά- Ηλ. μπουζούκι)
Κώστας Λαθουράς (τύμπανα)
Θάνος Ζούρας (μπάσο)

ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ:
Βασίλης Μεσσηνιάτης, Βασίλης Κουλακιώτης, Φένια Ζαχαρίου, Μαρία Δελετζέ, Γιώργος Καϊκου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved