«Πού είναι μάνα σου μωρή;»
Exodos

«Πού είναι μάνα σου μωρή;»

Το αυτοβιογραφικό έργο της Δήμητρας Πέτρουλα «Πού είναι μάνα σου μωρή» το οποίο διασκεύασε για το θέατρο η Σοφία Αδαμίδου,

θα ανέβει στη σκηνή LAB του θεάτρου «Σημείο», στις αρχές Δεκεμβρίου, σε σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια και φωτισμούς Ενκε Φεζολλάρι, με την Βέρα Κρούσκα. Τα σκηνικά – κοστούμια είναι της Χριστίνας Κωστέα.

Αντιμέτωποι με την Ιστορία. Μια γυναίκα ή μαλλον μια ψυχή η καλυτερα ενα παιδί βιώνει μια από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας τον Εμφύλιο. Ζει την αγριότητα και την ωμότητα ενός σκληρού πολέμου. Ενηλικιώνεται βίαια και αποτρόπαια ζωντας 31 σφαγές των ανθρώπων της από ντόπιους Χίτες, πρώην συνεργάτες των ναζί και μετέπειτα διώκτες των κομμουνιστών που έλαβαν μέρος στην Αντίσταση...
Μάρτυρας και θύμα ενός αλλησπαραγμού.
Το «Πού είναι η μάνα σου, μωρή;» αποτελεί μια εκ βαθέων, προσωπική μαρτυρία, και συγχρόνως ένα ιστορικό ντοκουμέντο με αληθινά γεγονότα και υπαρκτά ονόματα. Σ' αυτήν την προσωπική τραγωδία αντικατοπτρίζεται όλη η ιστορία της Ελλάδας που βίωσε μια από τις πιο ζοφερές περιόδους στην ιστορία της, βουτάει ο καθενας στο ζόφο και για αλλη μια φορά καταλαβαίνει οτι η ιστορία επαναλαμβάνεται με άλλους όρους και κανόνες αλλά τα ίδια τραγικά αποτελέσματα.

Η παράσταση αντλεί υλικό απο το βιβλίο της Δημήτρης Πέτρουλα, σε διασκευή της Σοφίας Αδαμίδου. Η Βέρα Κρούσκα, με την σκηνοθετική μπαγκέτα του Ενκε Φεζολλάρι ενσαρκώνει την ηρωίδα του βιβλίου, έχοντας στο πλευρό της την Αγάπη Παπαθανασιάδου και την Ορνέλλα Λούτη οι οποιες δρουν σαν ένα είδος χορικού, αγγίζουν τις σκληρές και συνάμα συγκινητικές σελίδες-γεγονότα που έζησε η ίδια Δήμητρα Πετρουλα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved