Ο ρατσισμός του Gazarte στους καπνιστές
Exodos

Ο ρατσισμός του Gazarte στους καπνιστές

Ο πόλεμος μεταξύ καπνιστών και αντικαπνιστών δεν είναι καινούργιος. Μετράει πολλά χρόνια και σίγουρα θα μετρήσει και πολλά περισσότερα στο μέλλον.

Τα περισσότερα μαγαζιά, ειδικά αυτά που λειτουργούν και ως χώροι διασκέδασης μετά τη νομοθεσία που απαγορεύει το κάπνισμα φρόντισαν κι έφτιαξαν ειδικούς χώρους καπνιστών μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος για τα τετραγωνικά και την ποσόστωση που επιτρέπει.
Όχι όμως και το gazarte στο οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ οι καπνιστές είναι ανεπιθύμητοι και αντιμετωπίσιμοι ως μη έχοντες δικαιώματα. Η κουβέντα δεν είναι νέα, εξ’ ου και ο διαχωρισμός των χώρων. Το να μην φροντίζεις να διαθέτεις ειδικό χώρο σε ένα τέτοιο μαγαζί είναι αναμφισβήτητα μορφή διάκρισης, απέναντι στους καπνιστές και υπέρ των αντικαπνιστών αφού ουσιαστικά αποκλείουν στον πελάτη το δικαίωμα της επιλογής. Κρίμα που καλλιτέχνες όπως ο Στέφανος Κορκολής και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επιλέγουν να εμφανιστούν σε μέρη που ένα μεγάλο μέρος του κοινού τους δεν είναι –αφού δεν προβλέπεται από την ιδιοκτησία- ευπρόσδεκτο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved