Η Μαρία Κίτσου στην Επίδαυρο
Exodos

Η Μαρία Κίτσου στην Επίδαυρο

Εδώ και μήνες η τελειομανής Κατερίνα Ευαγγελάτου, που αναμφισβήτητα συγκαταλέγεται στους αξιότερους σκηνοθέτες της γενιάς της, είχε κλείσει συνεργασία με το Εθνικό θέατρο για την πρώτη της κάθοδο στην Επίδαυρο.

Ο διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής μας της ζήτησε να ανεβάσει την ευριπίδεια τραγωδία «Αλκηστις» και εκείνη δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του, σχεδιάζοντας τη διανομή του απαιτητικού έργου.

Το πρώτο της μέλημα ήταν να βρει την κατάλληλη και ικανότερη πρωταγωνίστρια για τον ομώνυμο ρόλο και έτσι δεν άργησε να κλείσει την έξοχη Ελενα Μαυρίδου, που έχει κερδίσει ήδη τα βραβεία «Κουν» και «Μερκούρη» και έχει κατακτήσει ιδιαίτερα γόνιμο έδαφος στον χώρο του θεάτρου.

Οταν ο άνθρωπος όμως κάνει σχέδια, ο θεός... χαμογελά. Ενώ τα είχε όλα υπό έλεγχο η Ευαγγελάτου, προέκυψε ένα χαρμόσυνο γεγονός: η «Αλκηστίς» της έμεινε έγκυος, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άμεσα την αναζήτηση άλλης ηθοποιού για τον ρόλο.

Και τη βρήκε, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ειδήσεις» στην επίσης χαρισματική Μαρία Κίτσου, που έχει τιμηθεί και εκείνη με το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» και έχει κερδίσει κοινό και ειδήμονες με τις γερές επιδόσεις της από την Επίδαυρο μέχρι τα απόκεντρα θέατρα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved