O Τζίμης Πανούσης πάει… Επίδαυρο
Exodos

O Τζίμης Πανούσης πάει… Επίδαυρο

Ο Τζίμης Πανούσης δοκιμάζεται για πρώτη φορά ως πρωταγωνιστής σε αρχαία τραγωδία και μάλιστα στον ιερό χώρο του Ασκληπιείου, ερμηνεύοντας έναν ρόλο με τον οποίο έχουν συνδέσει το όνομα τους σπουδαίοι ηθοποιοί όπως ο Θάνασης Βέγγος.

Δεν υπάρχει κωμικός που να μην έχει ονειρευτεί κάποια στιγμή να επιβάλει στην Επίδαυρο τον εαυτό του ως Τρυγαίο, όπως είναι το όνομα του αθυρόστομου αμπελουργού που πρωταγωνιστεί στην κωμωδία του Αριστοφάνη. Το έργο είχε γραφτεί για να προβάλει και να επιβάλει την ανάγκη για ειρήνη ανάμεσα στους Σπαρτιάτες και τους Αθηναίους, σε εποχές αντίστοιχα ταραγμένες και με την Αθήνα χτυπημένη όχι μόνο από τον πόλεμο αλλά και από τον λιμό - που τελικά έφτασε να της στερήσει και τον ίδιο τον Περικλή.

Παρότι το όνομα του είχε ξανασυζητηθεί ως υποψήφιο σε αρχαία κωμωδία και συγκεκριμένα στο περασμένο πέρασμα του Διονύση Σαββόπουλου από την Επίδαυρο, η συνεργασία δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Φαίνεται, λοιπόν, ότι τώρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, ήρθε η ώρα για να πάρει ο Τζιμάκος το αριστοφανικό βάπτισμα του πυρός, και μάλιστα σε ρόλο απαιτητικό και δύσκολο.

Ωστόσο είναι κάτι που δεν φαίνεται να τον τρομάζει, αφού το θέατρο ήταν το σήμα κατατεθέν στις παραστάσεις του, καθώς από τα πρώτα του κιόλας βήματα είχε εμπλακεί σε πειραματικά σχήματα όπως τη Θεατρική Συντεχνία, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 70 μαζί με τη Μίνα Αδαμάκη, τον Νίκο Αρμάο και τον Γιάννη Χουβαρδά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved