Restaurant 100 Awards: 5 πράγματα που ξεχωρίσαμε
Exodos

Restaurant 100 Awards: 5 πράγματα που ξεχωρίσαμε

Αγαπάς το καλό φαγητό; Αναζητάς διαρκώς νέες γευστικές εμπειρίες; Θέλεις να απολαμβάνεις το γεύμα σου στα καλύτερα εστιατόρια; Παρακολουθήσαμε τη λαμπερή τελετή των πρώτων Restaurant 100 Awards που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, δίπλα σε δημοφιλείς foodies και σου μεταφέρουμε όλα όσα μάθαμε από τη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας, για να αντλήσεις έμπνευση για την επόμενη έξοδό σου!

Η «δημοκρατική» διάθεση της λίστας των 100 κορυφαίων εστιατορίων

Τι σημαίνει το παραπάνω; Ότι τα κορυφαία εστιατόρια της χώρας αναδεικνύονται μέσω ψηφοφορίας από ανθρώπους, οι οποίοι αγαπούν και εκτιμούν πραγματικά το καλό φαγητό και είναι οι καλύτεροι κριτές για να αξιολογήσουν τη συνολική εμπειρία ενός εστιατορίου. Έτσι, υπάρχει πλουραλισμός και στη λίστα θα συναντήσεις από casual gourmet εστιατόρια μέχρι κλασικά αγαπημένα στέκια που έχουν επιλέξει οι 100+ foodies από τον χώρο του business, του lifestyle, της γαστρονομίας, των τεχνών και της επικοινωνίας. Φέτος, στην κορυφή βρέθηκε το Funky Gourmet, ενώ η πρώτη δεκάδα περιλαμβάνει το Varoulko Seaside, την Σπονδή, το Vezene και την Cookoovaya!

Ο casual χαρακτήρας

Αν θεωρείς ότι η λίστα περιλαμβάνει μόνο gourmet επιλογές, είναι ώρα να αναθεωρήσεις! Τα Restaurant 100 ξεχωρίζουν οποιοδήποτε μαγαζί προσφέρει ποιοτικό φαγητό, χωρίς καμία εξαίρεση, για αυτό και στη λίστα θα ανακαλύψεις ακόμη και ταβερνάκια!

Πιο συγκεκριμένα, τα Restaurant 100 αναδεικνύουν μεταξύ άλλων τα κορυφαία Casual Restaurants καθώς και «10 Κρυφά Διαμάντια». Με εστιατόρια όπως το Different Beast, Mama Roux και το It ή το Rouan Thai, το Feedel και το Σερσέ Λα Φαμ, φωτίζουν την πιο καθημερινή (και πιο οικονομική) πλευρά της εξόδου για φαγητό. Δες τη λίστα, για να εμπνευστείς για την επόμενή σου έξοδο στην πόλη, ανάλογα με τα γούστα και το... budget σου!

Η φρέσκια άποψη

Πιστεύεις ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά; Αν ανήκεις στην κατηγορία όσων αγαπούν να βιώνουν τη συνολική εμπειρία ενός εστιατορίου, τότε στα βραβεία θα ανακαλύψεις κατηγορίες που ξεφεύγουν αρκετά από τα συνηθισμένα: Από το καλύτερο επιδόρπιο της χρονιάς –το Aris’ Deal Closer του Vezene, μέχρι το Best Restaurant Bathroom -τίτλο που η κριτική επιτροπή απένειμε στο GB Roof Garden.

Το διακριτικό σχόλιο σχετικά με την ισότητα των δύο φύλων

Είναι τελικά όλοι οι διάσημοι σεφ άντρες; Επιτέλους, ένας θεσμός ήρθε για να δώσει στις γυναίκες του χώρου την απαραίτητη προσοχή και να αναδείξει το έργο τους! Τα Restaurant 100 αποτελούν την πρώτη διοργάνωση στην Ελλάδα που θεσμοθετεί βραβείο για την Καλύτερη Γυναίκα Σεφ, το οποίο και κέρδισε η Γεωργιάνα Χιλιαδάκη.

Το στοιχείο της έκπληξης, της έμπνευσης και της προσμονής


Πού θα πας φέτος διακοπές; Όποιος και αν είναι ο προορισμός σου, ρίξε μία ματιά στα εστιατόρια που κατάφεραν να ξεχωρίσουν στα Restaurant 100 και μη φύγεις χωρίς να τα επισκεφτείς για να σχηματίσεις τη δική σου άποψη. Η Μαραθιά στην Τήνο, το Αλλού Γυαλού στη Σύρο, το Yamas στην Καλαμάτα, το Σέμπρικο στη Θεσσαλονίκη και το Φιλαράκι στο Βόλο είναι μόνο μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείς για να ζήσεις ένα διαφορετικό γαστρονομικό ταξίδι! Εσύ, ποιο θα κατέτασσες πρώτο;
Η αριθμητική κατάταξη των εστιατορίων δημιουργεί περιέργεια για το ποια από αυτά θα κινηθούν ανοδικά και ποια καθοδικά, ποια θα προστεθούν και ποια θα αποχωρήσουν από τη λίστα την επόμενη χρονιά...

Δες αναλυτικά την πλήρη λίστα με τα 100 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2017 στην ιστοσελίδα http://www.restaurant100.gr/

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved