Βανέσα Μέι: «Την πρώτη φορά που έπαιξα στην Ελλάδα και έστρεψα το βλέμμα μου προς τον Παρθενώνα…»
Exodos

Βανέσα Μέι: «Την πρώτη φορά που έπαιξα στην Ελλάδα και έστρεψα το βλέμμα μου προς τον Παρθενώνα…»

Η Βανέσα Μέι συγκαταλέγεται στα μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής λανσάροντας ένα πολύ προσωπικό στυλ μουσικού performance.

Ξεκινώντας την πορεία της ως ταλαντούχο παιδί, κατάφερε να κατακτήσει το κοινό πουλώντας περισσότερα από 10 εκατομμύρια δίσκους. Το μουσικό φαινόμενο από την Ασία, που είναι πλέον γνωστή και ως «βασίλισσα του βιολιού», επιστρέφει στη χώρα μας για μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο.

Τι σας κάνει να επιστρέφετε στην Ελλάδα;
«Το κλίμα, ο ρομαντισμός και η κουλτούρα ενός αρχαίου πολιτισμού. Την ώρα που παίζω μουσική στο Ηρώδειο και αισθάνομαι το αεράκι να με διαπερνά, διακατέχομαι από συγκίνηση λες και δίνεται ένα άτυπο ραντεβού με τους Έλληνες θεούς. Ο Απόλλωνας, ο θεός της μουσικής, μας συνεπαίρνει όλους. Την πρώτη φορά που έπαιξα στην Ελλάδα και έστρεψα το βλέμμα μου προς τον Παρθενώνα μαγεύτηκα. Ακόμη μαγεύομαι. Είναι σαν να διαπερνά το κορμί μου ηλεκτρικό ρεύμα. Αισθάνομαι τέτοια δόνηση και ένταση που λες και τα χέρια μου κυλούν στο βιολί από μόνα τους. Μαγικό!»

Τι σας αρέσει στον τόπο μας;

«Ο ήλιος αλλά και η εσωστρέφειά σας που δεν τη συναντά κανείς εύκολα σε άλλα μέρη του κόσμου. Λατρεύω και την κουζίνα σας και παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχω γίνει vegetarian, τρελαίνομαι για κάποια πιάτα σας όπως την ελληνική σαλάτα με το λάδι σας που είναι σκέτος θησαυρός. Μου αρέσουν όμως και τα ντολμαδάκια»

Ποια είναι η σχέση σας με το ελληνικό κοινό;

«Ο ενθουσιασμός που διακατέχει τους Ελληνες κυριαρχεί ακόμη και όταν κάθονται σε μια κερκίδα. Υπάρχει ζεστασιά και επικοινωνία μεταξύ μας. Εχω καλή χημεία με όσους έρχονται να με ακούσουν. Σε κάποιες από τις συναυλίες μου είχα πάρα πολλά ανκόρ. Υπάρχει πιο όμορφο κομπλιμέντο για έναν καλλιτέχνη;», λέει η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξη της στο Πρώτο Θέμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved