«Η μεγάλη υπόσχεση»: Η νέα ταινία που διχάζει το κοινό
Exodos

«Η μεγάλη υπόσχεση»: Η νέα ταινία που διχάζει το κοινό

Ποιοι αστέρες του Χόλυγουντ συμμετέχουν στη μεγάλη καμπάνια #KeepThePromise;

1

«Η Μεγάλη Υπόσχεση», αναφέρεται σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά γεγονότα του 20ου αιώνα, το οποίο η Τουρκία ισχυρίζεται πώς δεν συνέβη ποτέ, υποστηρίζοντας ότι απλώς πραγματοποιήθηκε ένας βίαιος εκτοπισμός του Αρμένικου πληθυσμού. Όπως αναφέρει και ο δημοφιλής σκηνοθέτης για την ταινία του, που προβάλλεται αυτή την περίοδο στις κινηματογραφικές αίθουσες: «Ήταν η απόπειρα να εξαλειφθεί ένα ολόκληρο έθνος, που σχεδόν εξαφανίστηκε από τα βιβλία εξαιτίας της συλλογικής άρνησης και της πολιτικής σκοπιμότητας. Είναι μια ιστορία που πιστεύω ότι απαιτεί να ειπωθεί κινηματογραφικά».

Η τουρκική διαδικτυακή εκστρατεία ενάντια στη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή

3

Ο Terry George, όπως και οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας, γνώριζαν καλά ότι το εγχείρημά τους θα προκαλούσε αντιδράσεις. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συγκέντρωνε δεκάδες χιλιάδες αρνητικές κριτικές από ανθρώπους που υποτίθεται πως την είδαν πριν καν κυκλοφορήσει! Έτσι, ξαφνικά ένας εκ των πρωταγωνιστών, ο Christian Bale έγινε στόχος των τουρκικών trolls που ξεκίνησαν μία διαδικτυακή εκστρατεία ενάντια στη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή...

Πιο συγκεκριμένα, ενώ η ταινία έχει μόνο τρεις δημόσιες προβολές, κατάφερε να συγκεντρώσει 126.000 αξιολογήσεις στο IMDB, από τις οποίες περισσότερες από 61.000 την αξιολογούσαν με ένα μόνο αστέρι, ενώ αντίθετα 63.000 τη βαθμολογούσαν με 10 αστέρια!

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς είναι πολύ δύσκολο, σε αυτές τις προβολές, να είδαν την ταινία 126.000 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους μάλιστα τη βαθμολόγησαν μόνο με τον ελάχιστο ή τον μέγιστο αριθμό αστεριών. Η προπαγάνδα, λοιπόν, φαίνεται να υποκινήθηκε αρχικά από σελίδες όπως το Incisozluk, ένα τουρκικό φόρουμ, ενώ αρκετά ακόμη sites ακολούθησαν, παροτρύνοντας τους χρήστες τους να δώσουν ένα μόνο αστέρι στο «The Promise».

Ο Mike Medavoy, παραγωγός της ταινίας δήλωσε ότι όσοι παραπονιούνται, πρέπει να προχωρήσουν και να αποδεχτούν επιτέλους αυτό το ιστορικό γεγονός. «Δεν καταλάβαινα γιατί αυτό το έργο δεν είχε γυριστεί μέχρι σήμερα. Τώρα ξέρω…» ανέφερε στην Telegraph, υποστηρίζοντάς ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να φανταστεί τόσο έντονες αντιδράσεις ενάντια στην ταινία.

Ποιοι διάσημοι σταρ στηρίζουν τη «Μεγάλη Υπόσχεση»;

4

Στην αντίπερα όχθη, πολλοί δημοφιλείς σταρ του Χόλυγουντ τάσσονται υπέρ της ταινίας και δηλώνουν ανοιχτά τη θερμή υποστήριξή τους στον Αρμένικο πληθυσμό. Έτσι, συμμετέχουν ο ένας μετά τον άλλον στην καμπάνια #KeepThePromise, η οποία παροτρύνει το κοινό να μιλήσει για κάθε είδους αδικία που συμβαίνει στον κόσμο μας.

«Πρέπει όλοι μας να ενδιαφερθούμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα, και να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες. Το όνομά μου είναι Jennifer Lopez και δεσμεύομαι να τηρήσω την υπόσχεσή μου και να μην ξεχάσω ποτέ» δηλώνει η δημοφιλής τραγουδίστρια.

2

«Καθένας από εμάς πρέπει να κρατήσει την υπόσχεση και να πολεμήσει οποιαδήποτε γενοκτονία, όπου και αν συμβαίνει στον κόσμο» αναφέρει ο George Clooney στο Instagram.

Παράλληλα, ο Elton John, ο Leonardo DiCaprio, ο Sylvester Stallone, ο Don Cheadle, η Barbra Streisand, η Cher, η Amal Clooney, συμμετέχουν στην πολύ επιτυχημένη καμπάνια και ευαισθητοποιούν τον κόσμο σχετικά με τη γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά και σχετικά με οποιαδήποτε αδικία ή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

Μπορείς να παρακολουθήσεις σχετικά βίντεο των σταρ, αλλά και να μάθεις περισσότερα για την καμπάνια #KeepThePromise εδώ.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved