Τελευταίες παραστάσεις για τον «Θείο Βάνια»
Exodos

Τελευταίες παραστάσεις για τον «Θείο Βάνια»

Τελευταίες παραστάσεις για τον «Θείο Βάνια» μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου στο θέατρο Άνεσις. 

Η ηθική παρακμή και ο ψυχικός σπαραγμός της επαρχιακής ρωσικής μεσαίας τάξης μερικά χρόνια πριν από την πτώση του τσαρικού καθεστώτος μέσα από την ανεπανάληπτη κωμικοτραγική ματιά του Άντον Τσέχοφ.
Σε σκηνοθεσία του Δημοσθένη Παπαδόπουλου στην σκηνή του θεάτρου Άνεσις συνεχίζονται τα δευτερότριτα, οι παραστάσεις του Θείου Βάνια μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου με μια εξαιρετική διανομή ηθοποιών.
Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος επιστρέφει στην σκηνή , μετά από επτά χρόνια απουσίας του στον ομώνυμο ρόλο και δοκιμάζει να αναμετρηθεί με αυτό τον κόσμο μέσα από πολλαπλούς ρόλους (σκηνοθετεί, μεταφράζει και ερμηνεύει τον Θείο Βάνια για λογαριασμό του θεάτρου Άνεσις) αναγνωρίζει στους ήρωες του Τσέχωφ «πρόσωπα κουρασμένα απογοητευμένα. Πλήξη που οδηγεί στο ποτό. Στην υστερία. Στην τρέλα. Πρόσωπα απεγνωσμένα που ζητούν βοήθεια. Που ψάχνουν κάποιον άλλον ν’ ακουμπήσουν. Αλλά αυτός ο “άλλος” είναι πάντα η λάθος επιλογή. Πρόσωπα κωμικοτραγικά. Κλόουν που βρίσκονται μόνοι πάνω στη σκηνή. Μικρά ανθρωπάκια που γυρίζουν συνέχεια πάνω σ’ έναν πλανήτη που καταστρέφεται». Και επιλέγει τις κορυφαίες στιγμές εξομολογήσεων των ηρώων του που προδίδουν αυτήν, ακριβώς, την ανάγκη τους ν’ αποδράσουν από τη σπαταλημένη τους ζωή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved