Ορέστης Τζιόβας: «Όλη μας η δουλειά είναι ρίσκο»
Exodos

Ορέστης Τζιόβας: «Όλη μας η δουλειά είναι ρίσκο»

Ο Ορέστης Τζιόβας συμμετέχει στο θεατρικό έργο «Ένα χειμωνιάτικο παραμύθι»... Ποιο ρόλο παίζει;

«Παίζω δύο ρόλους τελείως αντίθετους μεταξύ τους και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Υποδύομαι ένα βασιλιά και ένα λωποδύτη, δύο ανθρώπους που ανήκουν σε διαφορετικές τάξεις. Μιλάμε για μια εποχή που οι τάξεις έπαιζαν ρόλο και δεν μπορούσες να αλλάξεις τάξη -αυτό συνέβαινε μέχρι το 1900. Στις αρχές του 1900 αρχίζουν οι τάξεις να φθίνουν κι αργότερα πια διαμορφώνονται βάσει της οικονομικής κατάστασης. Όμως πριν ανήκες σε μια τάξη λόγω γενιάς» τόνισε στο 7 Μέρες TV.

-Μιλάμε για τον απόλυτο ταξικό ρατσισμό. Οι τάξεις καθόριζαν και το χαρακτήρα των ανθρώπων;

«Φυσικά, αφού το περιβάλλον παίζει ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Ακόμη και σήμερα που οι τάξεις καθορίζονται με οικονομικά κριτήρια, υπάρχει διαφορά στον τρόπο σκέψης , των ανθρώπων ανάλογα με την τάξη που ανήκουν. Οι ανάγκες τους είναι διαφορετικές σε σχέση με την τάξη.»

-Ποια ήταν η πρόκληση για να συμμετάσχετε στο έργο;

«Ο Σαράντος Γεωγλερής και ο τρόπος που με προσέγγισε για να δουλέψουμε μαζί, το ίδιο το κείμενο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και το ότι υπάρχουν καλοί συνεργάτες που γνωρίζω από τη σχολή. Η πρόκληση ωστόσο δεν είναι το κριτήριο βάσει του οποίου επιλέγω τις συνεργασίες μου. Η λέξη «πρόκληση» μου δημιουργεί την εντύπωση ότι κάτι έχει ρίσκο μεγάλα και δεν ξέρεις αν θα το ξεπεράσεις.»

-Δεν είναι ρίσκο ότι υποδύεστε δύο ρόλους;

«Όλη μας η δουλειά είναι ρίσκο, αν το σκεφτείτε. Είναι μια δουλειά που με ιντριγκάρει. Πάντα υπάρχει το ρίσκο αν κάτι θα γίνει καλό, αν θα έχει αποδοχή. Για αυτό δεν διαχωρίζω το ρίσκο ως πρόκληση ανά ρόλο, γιατί είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη δουλειά μας συνολικά.»

- Τι άλλο να περιμένουμε από εσάς;

«Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να συνεχίσουμε στο «Έλα στη θέση μου», αλλά δεν μπορώ να το πω ακόμη με σιγουριά. Παράλληλα είμαι σε πρόβες για μια μουσική παιδική παράσταση με τον τίτλο «Ο κόσμος ανάποδα» που θα παιχτεί στο Μέγαρο Μουσικής στις 29 Απριλίου και στις 6 Μαΐου.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved