Στη συνέντευξη Τύπου της παράστασης «Εκκλησιάζουσες»
Exodos

Στη συνέντευξη Τύπου της παράστασης «Εκκλησιάζουσες»

Στον ΙΑΝΟ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνέντευξη Τύπου της παράστασης «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη σε διασκευή-σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, που θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2018

Αυτές τις Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές… παρουσιάζει και υπενθυμίζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας το καλοκαίρι του 2018.

Με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη στον Αριστοφάνη, διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, μέσα από την αριστουργηματική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει την σύγχρονη ματιά στη διαχρονική αυτή κωμωδία, την οποία προσαρμόζει στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου.

Οι Εκκλησιάζουσες το καλοκαίρι του 2018, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο.

Φωτογραφίες papadakis press

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved