Μελέτης Ηλίας: «Η ιστορία έχει δείξει ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες»
Exodos

Μελέτης Ηλίας: «Η ιστορία έχει δείξει ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες»

Αυτές οι «Εκκλησιάζουσες», αρχαίες, αλλά τόσο μοντέρνες, πολιτικοποιημένες, μα και αθώες, ατίθασες, ανέμελες, δυνατές, προφητικές, κλείνουν το... μάτι στο θεατρικό κοινό, αυτό το καλοκαίρι.

- Οικεία η φιγούρα του βλέπουμε στο λαό μας;

«Είναι πολύ αναγνωρίσιμη σε όλες τις εποχές. Ακόμη και σήμερα. Κατά μία έννοια και η Πραξαγόρα (Αντώνης Λουδάρος) είναι γνώριμη φιγούρα. Έχει τόσες καλές προθέσεις, όταν ξεκινά για να αναλάβει την εξουσία, προκειμένου να κάνει τον κόσμο καλύτερο. Μόλις παίρνει την εξουσία στα χέρια της, ξαφνικά μεταμορφώνεται. Και υποκύπτει στα θέλγητρα της διαφθοράς» τόνισε στον Τηλεθεατή ο Μελέτης Ηλίας.

- Δυόμισι χιλιάδες χρόνια, μετά...

«Θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις και τρομακτικό. Από την ίδια μας την ιστορία δεν διδασκόμαστε. Όσο κι αν εκείνη προσπαθεί... Στην ουσία είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Τόσο αυτοί που αναλαμβάνουν την εξουσία όσο και εμείς που ψηφίζουμε».

-Τελικά, οι άντρες ντύνονται γυναίκες;

«Και μάλιστα έχουμε προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω. Είναι άντρες που ντύνονται γυναίκες, που ντύνονται άντρες».

-Χωρίς πόλεμο και εκφοβισμό, οι γυναίκες στις «Εκκλησιάζουσες» τα καταφέρνουν μια χαρά...

«Γιατί απλούστατα η γυναικεία φύση έχει τους δικούς της τρόπους για να καταφέρει αυτό για το οποίο οι άντρες ματώνουν για να το πετύχουν. Στις "Εκκλησιάζουσες", βλέπουμε ένα τσούρμο από γυναίκες, με την καπατσοσύνη τους και τη δύναμη από μια άλλη οπτική ματιά, να κάνουν εκπληκτικά πράγματα».

-Αν αναλάβουν τα ηνία οι γυναίκες δεν θα ενδώσουν στις σειρήνες της διαφθοράς;

«Αυτό είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Η ιστορία έχει δείξει ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες. Όποιος μπαίνει στο παιχνίδι, θέλοντας να αναρριχηθεί στα σκαλιά της εξουσίας, δεν έχει φτάσει εκεί πάνω με ανιδιοτελείς τρόπους».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved