Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση «Tango»
Exodos

Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση «Tango»

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Tango» στο θέατρο Olvio.

Ένα από τα πλέον αξιόλογα μεταπολεμικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου, το Tango χορεύεται πάνω στα ερείπια του πολιτισμένου κόσμου.

Το "Tango" είναι ένα πολυσύνθετο έργο ευρείας σημασίας με εντυπωσιακά στέρεη δομή, ολοκληρωμένους χαρακτήρες, γεμάτο ευρήματα, υπερβολικά διασκεδαστικό και γεμάτο από κωμικές καταστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο
O Άρθουρ, ο νεαρός ήρωας του έργου, έχει μεγαλώσει σε έναν κόσμο χωρίς αξίες. Ο πατέρας του είναι ένας μέτριος καλλιτέχνης που αναλώνεται σε μάταια και αμφιβόλου ποιότητας, πρωτοποριακής υφής θεατρικά πειράματα. Η μητέρα του πλαγιάζει με τον αγροίκο Έντι που περιφέρεται μέσα στο ακατάστατο σπίτι. Υπάρχει μία γιαγιά που διατάσσεται κατά καιρούς να ξαπλώνει στο νεκροσέντουκο του μακαρίτη άντρα της. Υπάρχει επίσης και ένας θείος με τρόπους τζέντλεμαν και με κλούβιο κεφάλι.

Ο Άρθουρ λαχταρά για πρότυπα, για κανόνες συμπεριφοράς, αξιοπρέπεια και τάξη. Προσπαθεί να πείσει την ξαδέρφη του Άλα να τον παντρευτεί ακολουθώντας την παράδοση και τις παλιές συνήθειες. Όταν ο Άρθουρ καταλαβαίνει πως η παλιά τάξη δεν μπορεί να επιβληθεί με τη βία, μεθάει. Οι αξίες του παρελθόντος έχουν καταστραφεί και δεν μπορούν να αποκατασταθούν με τη βία. Τι απομένει τότε; Η βία αυτή καθαυτή. Ουσιαστικά, αποτελεί μία πικρή επίθεση ενός νέου προς την παλιότερη γενιά που έχει βυθίσει τη χώρα στον πόλεμο, στην κατοχή και τον αφανισμό. Ο χορός Tango εδώ συμβολίζει την αρχική παρόρμηση για εξέγερση.

Δείτε ποιοι απόλαυσαν την παράσταση

Φωτογραφίες ndp

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved