Αλέκος Συσσοβίτης-Γιώργος Μητσικώστας: Σε θεατρική παράσταση- Ποιο έργο είδαν;
Exodos

Αλέκος Συσσοβίτης-Γιώργος Μητσικώστας: Σε θεατρική παράσταση- Ποιο έργο είδαν;

Ο Αλέκος Συσσοβίτης και ο Γιώργος Μητσικώστας συναντήθηκαν σε θεατρική παράσταση.

Οι δυο ηθοποιοί επέλεξαν το έργο «Εικοσιτέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας», ενώ το «παρών» έδωσαν κι άλλοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, όπως ο Αλέξανδρος Μυλωνάς και η Ηρώ Μουκίου.

Αφού παρακολούθησαν το έργο, πόζαραν όλοι στον φωτογραφικό φακό, ενώ συνομίλησαν και φάνηκαν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από την απόδοση του έργου στη θεατρική σκηνή.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο έρωτας ανατρέπει την ήρεμη, προβλέψιμη ζωή μιας καθώς πρέπει γυναίκας.

Δυστυχώς μόνο για είκοσι τέσσερις ώρες. Μια σαρανταδυάχρονη αριστοκράτισσα χήρα φτάνει στο Μόντε Κάρλο και επισκέπτεται το καζίνο, όπου παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υψηλή κοινωνία να ποντάρει. Την προσοχή της τραβάει ένας όμορφος νέος, που χάνει όλα του τα χρήματα και αποχωρεί απελπισμένος. Φοβούμενη ότι θα κάνει κάποια τρέλα, η γυναίκα τον ακολουθεί και τελικά του σώζει τη ζωή περνώντας μια νύχτα μαζί του. Αυτή η νύχτα όμως αλλάζει και τη δική της ζωή για πάντα και η επόμενη μέρα που ξημερώνει της επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις.. . Στις "Εικοσιτέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας", ο Τσβάιχ, ευαίσθητος ανατόμος της γυναικείας ψυχής, περιγράφει την ανατροπή της ήρεμης, προβλέψιμης ζωής μιας καθωσπρέπει γυναίκας.

"Αυτή η ιστορία, λαμπρά αφηγημένη και άψογα θεμελιωμένη ως προς τα κίνητρα, είναι ασφαλώς από μόνη της αξία ύπαρξης και διαθέτει τα εχέγγυα για την άσκηση της ισχυρής επίδρασης στον θεατή.

Ο εβραϊκής καταγωγής λογοτέχνης (1881-1942), ένας εστέτ του πνεύματος, έγραψε την πολυδιαβασμένη αυτή νουβέλα το 1927, η οποία μεταφράστηκε στα ελληνικά 13 φορές και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνίστριες την Ινγκριντ Μπέργκμαν και την Ντανιέλ Νταριέ.

Ο συγγραφέας-αφηγητής στήνει τη δράση στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον ενός ξενοδοχείου του Μόντε Κάρλο, δίνοντας μια μελαγχολική ατμόσφαιρα, λαμπερά αφηγημένη.

Μια μοιχεία που σκανδαλίζει, ταράζοντας τη ραστώνη της μπουρζουάδικης συντροφιάς, είναι η αφετηρία για την ανέλκυση ενός μυστικού βαθιά καταχωνιασμένου στον χρόνο. Ενός «αμαρτωλού» έρωτα που διεμβόλισε, πριν από 24 χρόνια, τη ζωή μιας τακτοποιημένης αριστοκράτισσας. Γηραιά πια και αποστασιοποιημένη από το πάθος της θα προσεγγίσει τον αφηγητή και θα του εμπιστευθεί τη ζωή της. H ενοχή, πέρα από μια αφηρημένη έννοια ή πέρα από ένα σχήμα μυθολογημένου κολαστηρίου, είναι ζώσα εμπειρία. Και η αποκάλυψή της, το άλλο όνομα της κόλασης.

Το καθαρτήριο που καλείται να ελευθερώσει την αμαρτία.

Ο στοχασμός του Τσβάιχ πάνω στην οικονομία του έρωτα και στη δυναμική της ζωής υπερβαίνει την ιστορία του, γιατί, πάντα ο πόνος, δειλός, θα υποχωρεί μπροστά στη δίψα για ζωή, που φαίνεται να είναι γερά αγκιστρωμένη στη σάρκα.

Πρωταγωνιστεί η Ιωάννα Μαυρέα, ενώ η μαζί της ο Σήφης Πολυζωίδης, ο Γιώργης Βασιλόπουλος, η Ολυμπία Σκορδίλη κι ο Άρης Νινίκας.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Πηγή: NDP Photo

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved