Γνωρίστε την καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο που κάνει θραύση στο εξωτερικό (photos)
Exodos

Γνωρίστε την καταξιωμένη Ελληνίδα σοπράνο που κάνει θραύση στο εξωτερικό (photos)

Από τη Λάρισα στις μεγαλύτερες λυρικές σκηνές του κόσμου.

Η Μυρτώ Παπαθανασίου είναι η Ελληνίδα σοπράνο που κάνει καριέρα στο εξωτερικό και οι παραστάσεις της είναι κλεισμένες για δυο χρόνια.

Η μουσική μπήκε στη ζωή της από πολύ μικρή, αφού οι γονείς της ήταν χορωδοί. Όταν τελείωσε το σχολείο πήγε στην Ιταλία για σπουδές, αλλά τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εκείνη, αφού όπως είπε στο Gala, γνώριζε ελάχιστα ιταλικά, δεν είχε φίλους, πήγαινε στη Scala για να παρακολουθεί παραστάσεις , ενώ η επικοινωνία με την οικογένειά της δεν ήταν συχνή, αφού τότε, τα τηλεφωνήματα ήταν πολύ ακριβά.

«Είχα πάντα τη φιλοσοφία του ‘’κοιτά κοντά’’. Το πολύ μεγάλο και το πολύ φαντασμαγορικό, η σκέψη ‘’ θα γίνω σαν αυτόν ή σαν εκείνη’’ δεν ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου. Είχα τα πόδια μου πάντα στη γη. Πολύ εύκολα μπορείς να καβαλήσει το καλάμι. Όταν όμως συμβαίνει αυτό, ο καλλιτέχνης παύει να έχει επαφή με την πραγματικότητα της ίδιας της απόδοσής του. Δεν την ψώνισα ποτέ».

Η Μυρτώ Παπαθανασίου έχει μια κόρη πέντε ετών, με την οποία ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα για τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις. «Η κόρη μου έχει ταξιδέψει πάρα πολύ μαζί μου. Έχει δει πάρα πολύ όμορφα πράγματα. Πολλοί ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερο το παιδί να βρίσκεται μαζί με τη μητέρα του μέχρι την ηλικία των 5-6 ετών. Οπότε το παιδί ταξίδεψε πολύ. Στην αρχή, όταν έγινα μητέρα, ακύρωσα παραστάσεις γατί ήθελα να είμαι κοντά της, να τη ζήσω, αν τη θηλάσω. Μέχρι τον έβδομο μήνα της κύησης έπαιζα και τραγουδούσα κανονικά»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved