Exodos

Σαββόπουλος-Κουρκούλης: Μουσική συνάντηση στη Μονή Λαζαριστών (photos)

Ένας σπουδαίος Έλληνας δημιουργός συναντά έναν ξεχωριστό ερμηνευτή και οι δυο τους δίνουν ραντεβού με ένα δημοφιλές μουσικό σχήμα.

Ο λόγος για τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Νίκο Κουρκούλη που ανταμώνουν με τα Χάλκινα της Γουμένισσας με αφετηρία αλλά και προορισμό τα τραγούδια – σταθμούς του πρώτου, αλλά και κομμάτια που ερμήνευσε για πρώτη φορά ο δεύτερος, όπως και γνώριμα παραδοσιακά ακούσματα. Μαζί τους θα είναι η επίσης μοναδική ερμηνεύτρια Αρετή Κετιμέ που θα τραγουδήσει σκοπούς της Μακεδονίας και της Γουμένισσας.

Στη συναυλία – γιορτή συμμετέχουν μια πλειάδα μουσικών που εκπροσωπούν διαφορετικά μουσικά όργανα: τριάντα κλαρίνα, τρομπέτες, τρομπόνια, ευφώνια και σαξόφωνα ξεδιπλώνουν παραδοσιακές μελωδίες που έχουν την ικανότητα να ξεσηκώνουν το κοινό δημιουργώντας πάντα μια εξαιρετικά ευφρόσυνη ατμόσφαιρα.

Την συναυλία διοργανώνει ο Ποντιακός Σύλλογος Γουμένισσας «Διογένης ο Σινωπεύς» και θα συμμετέχει με χορευτικό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παιόνων Γουμένισσας, το Λύκειο Ελληνίδων (Παράρτημα Κιλκίς) και ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης. Στη μουσική διεύθυνση θα είναι ο Ελευθέριος Δίγκας.

Η μουσική αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved