15 50: Η ιστορία πίσω από την διασκευή του «Θεός αν είναι» που πρώτη ερμήνευσε η Πρωτοψάλτη (video)
Exodos

15 50: Η ιστορία πίσω από την διασκευή του «Θεός αν είναι» που πρώτη ερμήνευσε η Πρωτοψάλτη (video)

Οι 1550 είναι γνωστοί εκτός των δικών τους επιτυχιών και για τις διασκευές που «τολμούν» να κάνουν σε αγαπημένα τραγούδια που έχουν γίνει επιτυχίες. 

Κάποια από αυτά είναι το «Παλιό μου παλτό» που πρώτος ερμήνευσε ο Χρήστος Δάντης, το «Αμερικάνος» η πασίγνωστη ιταλική επιτυχία και πολλά ακόμη.

Όμως το «ΘΕΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ» γνώρισε δεύτερη καριέρα με την διασκευή των 15 50 .

Δεν είναι τυχαίο ότι στις μουσικές σκηνές και σε talent shows προτιμάτε από τους καλλιτέχνες η δυναμική διασκευή της Ροκ μπάντας. Μάλιστα ο Κύπριος Ανδρέας Λέοντας είχε κερδίσει τον τελικό του X factor με την συγκεκριμέν διασκευή .

Ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου μας αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από το γνωστό τραγούδι της Λίνας Νικολακοπόυλου και του Goran Bregivic.

«Ήταν μια εποχή όπου εμφανιζόμασταν σε μεγάλο κλαμπ της Γλυφάδας και ο επιχειρηματίας μας ζητούσε να βάλουμε το «ΘΕΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ» στο πρόγραμμα μας . Με τον επιχειρηματία είχαμε πολύ καλές σχέσεις και θέλαμε να του κάνουμε το χατίρι αλλά το τραγούδι ήταν έξω από τον ήχο μας και το στυλ μας. Σε μια πρόβα λοιπόν το συζητήσαμε με τα παιδιά και σκεφτήκαμε πως θα μπορούσε να γίνει , οπότε μου ήρθε η ιδέα να του αλλάξουμε τελείως τον ρυθμό (από 2/4 που είναι σαν χασάπικο ας πούμε ,σε 4/4 ροκ και να ακολουθήσουμε την ρυθμική αγωγή του Kashmir των Led Zeppelin με τον σκληρό ήχο της κιθάρας των 1550 που παραπέμπει σε Metallica και Rammstein . Μεγάλη ήταν και η συμβολή του Τάσου (ιδρυτικό μέλλος των 1550) που με τις ιδέες του στα πλήκτρα έδωσε μια διαφορετική πινελιά στο ηχόχρωμα του τολμήματος. Από την πρώτη φορά που το παίξαμε νιώσαμε λες και το τραγούδι αυτό ήταν δικό μας από πάντα αλλά μας αρκεί που είμαστε ένα κομμάτι της ιστορίας του» εξηγεί ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος της ροκ μπάντας και συνεχίζει:

«Όταν είδαμε και πως το αντιμετώπισε ο κόσμος στις συναυλίες μας και στις εμφανίσεις μας αποφασίσαμε να το οπτικοποιήσουμε . Λίγο καιρό αργότερα μας έγινε η πρόταση να το πούμε μαζί με την Πάολα στα Mad awards ,από την δίκη μας ενορχήστρωση ,πρόταση την οποία αποδεχθήκαμε. Από τότε που το ηχογραφήσαμε έχουν περάσει 8 περίπου χρόνια και το «ΘΕΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ» δεν έχει λείψει ποτέ από το σετ λιστ της μπάντας και δεν θα λείψει ποτέ. Κάθε φορά που ξεκινάνε τα πρώτα λόγια και ακούω την βραχνή φωνή του Μηνά Τσίγκου του τραγουδιστή μας νιώθω ακριβώς τα ίδια συναισθήματα , την ίδια ανατριχίλα ιδίως στον στίχο που σπαράζει και λέει Μονάχα εμένα χάσκει ακόμη ,χωρίς μια στέγη ετούτη η αλήθεια......

Ευχαριστούμε Κα Λίνα Νικολακοπούλου !!!»

Δείτε το video που ακολουθεί από την εμφάνιση των 1550 στο Κατράκειο Θέατρο σε μια συγκλονιστική ερμηνεία του «ΘΕΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ» μπροστά σε 6. 000 άτομα .

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved