Θέατρο Αθηνά: Ο Θεός της Σφαγής: Διθυραμβικές κριτικές για το πολυβραβευμένο έργο
Exodos

Θέατρο Αθηνά: Ο Θεός της Σφαγής: Διθυραμβικές κριτικές για το πολυβραβευμένο έργο

Διθυραμβικές είναι οι κριτικές για τη μαύρη κωμωδία που ανεβαίνει στο θέατρο Αθηνά, τον Θεό της Σφαγής με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Αλεξανδρή, τη Μυρτώ Αλικάκη, τον Κωνσταντίνο Κάππα και την Ευσταθία Τσαπαρέλη.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να κάνει πρεμιέρα η παράσταση και ήδη την έχουν παρακολουθήσει πολλοί θεατρόφιλοι οι οποίοι μόνο τα καλύτερα έχουν να πουν για τη συγκεκριμένη θεατρική παραγωγή.

«Πολύ δυνατές ερμηνείες σε μία πολύ επίκαιρη παράσταση. Κάππας συγκλονιστικός, Αλικάκη τόσο ταυτισμένη (λες και ήταν η ίδια η αρχική ηρωίδα), Αλεξανδρή μοναδικός (δεν περίμενα και κάτι λιγότερο), Τσαπαρέλη μια πολύ ευχάριστη έκπληξη… Συγχαρητήρια σε όλους. Επίσης το κορίτσι στο ταμείο και ο κύριος στον έλεγχο των πιστοποιητικών, ευγενέστατοι» είναι μία από τις πολλές κριτικές που εξέφρασαν δημόσια κάποιοι από τους ανθρώπους που είδαν την επιτυχημένη παράσταση.

«Πολύ καλό. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο κ. Κάππας και η κ. Αλικάκη. Ευχάριστο, εύστοχο» έγραψε κάποιος άλλος ο οποίος έδωσε μεγαλύτερη σημασία στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών.

Είναι γεγονός ότι και οι τέσσερις καταξιωμένοι ηθοποιοί δίνουν πάνω στη σκηνή τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα εξαιρετικό και πολυβραβευμένο έργο της Γιασμίνας Ρεζά, που έχει παιχτεί παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία.

Λίγα λόγια για το έργο:

Κατά την διάρκεια ενός παιδικού διαπληκτισμού, ένας εντεκάχρονος, «οπλισμένος» ή ίσως «εξοπλισμένος» με ένα ραβδί, χτυπάει έναν άλλον εντεκάχρονο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφριά.

Οι τέσσερεις γονείς των παιδιών, ρόλοι που υποδύονται οι τέσσερις πρωταγωνιστές, βρίσκονται, για να αντιμετωπίσουν πολιτισμένα το πρόβλημα και να λύσουν την παρεξήγηση.

Δυστυχώς όμως όσο περνάει η ώρα, χάνεται ο έλεγχος και οι «πολιτισμένοι» γονείς εκτροχιάζονται. Η αρχικά ευγενική συζήτηση σύντομα μετατρέπεται σε προφορικό πόλεμο με αποτέλεσμα και οι τέσσερεις γονείς να αποκαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό.

Οι ήρωες χάνουν την ψυχραιμία τους και τον «πολιτισμό» τους, γελοιοποιούνται, γίνονται έρμαια των ορμών τους και των ταπεινών ενστίκτων τους και η κατάσταση ξεφεύγει και από κωμικοτραγική, φτάνει στα όρια της φάρσας.

Με δυο λόγια οι άνθρωποι κατακτούνται από τον Θεό της Σφαγής. «Τον μόνο θεό που κυβερνάει χωρίς να μοιράζεται την εξουσία του, από την αρχή του κόσμου», όπως λέει και η συγγραφέας του έργου Γιασμίνα Ρεζά.

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας: Γιασμίνα Ρεζά

Μετάφραση: Γιώτα Σερεμέτη, Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Βοηθός σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν

Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Παραγωγή: Θοδωρής Μαροσούλης

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Δημήτρης Αλεξανδρής

Μυρτώ Αλικάκη

Κωνσταντίνος Κάππας

Ευσταθία Τσαπαρέλη

Διαβάστε επίσης:

Μυρτώ Αλικάκη: «Έχω επιτεθεί μια φορά στη ζωή μου. Έχω νιώσει ότι μπορώ να σκοτώσω άμθρωπο»!

Ο Κωνσταντίνος Κάππας στο gossip-tv: «Όταν ήμουν σε μικρότερη ηλικία δεχόμουν λεκτική βία»

Ο Αλεξανδρής στο gossip-tv:«Καλύτερα να αφήνουμε να μιλάνε οι άνθρωποι που πραγματικά έχουν ανάγκη»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved