Ο Θεός της Σφαγής: Ένα έργο που δεν πρέπει να χάσετε! (photos)
Exodos

Ο Θεός της Σφαγής: Ένα έργο που δεν πρέπει να χάσετε! (photos)

"Ο Θεός της Σφαγής" από ανεβαίνει στο θέατρο Αθηνά και μέχρι στιγμής είναι μία από τις παραστάσεις που θέλουμε να ξαναδούμε! 

Οι πρωταγωνιστές Δημήτρης Αλεξανδρής, Μυρτώ Αλικάκη, Κωνσταντίνος Κάππας και Ευσταθία Τσαπαρέλη χαρίζουν επί σκηνής μοναδικές ερμηνείες, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Κώστα Φιλίππογλου, με κείμενο από ένα έργο που έχει βραβευτεί και γνωρίζει παγκόσμια επιτυχία.

Πρόκειται για το αριστούργημα της διάσημης Γαλλίδας συγγραφέως, Γιασμίνα Ρεζά, που είναι και η βιογράφος του Νικολά Σαρκοζί. Τα έργα της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 35 γλώσσες και έχουν βραβευτεί με τα σπουδαιότερα γαλλικά, βρετανικά και αμερικανικά θεατρικά βραβεία.

Να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο έχει μεταφερθεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες από τον Ρόμαν Πολάνσκι στην ομώνυμη ταινία όπου τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν οι διάσημοι ηθοποιοί Τζόντι Φόστερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Κρίστοφ Βαλτς και Τζον Σ. Ράιλι.

Η υπόθεση του έργου

Ένας εντεκάχρονος σε έναν παιδικό διαπληκτισμό, «οπλισμένος» ή ίσως «εξοπλισμένος» με ένα ραβδί, χτυπάει έναν άλλον εντεκάχρονο και τον τραυματίζει ελαφριά.

Οι τέσσερεις γονείς των παιδιών, ρόλοι που υποδύονται οι τέσσερις πρωταγωνιστές, συναντιούνται για να αντιμετωπίσουν πολιτισμένα το πρόβλημα και να λύσουν την παρεξήγηση. Και ενώ όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά στην αρχή, τελικά καταλήγουν να χάνουν την ψυχραιμία τους και τον «πολιτισμό» τους. Γελοιοποιούνται, γίνονται έρμαια των ορμών τους και των ταπεινών ενστίκτων τους και η κατάσταση ξεφεύγει και από κωμικοτραγική, φτάνει στα όρια της φάρσας. Παραδίνονται δηλαδή στον... Θεό της Σφαγής.

Οι συντελεστές:

Συγγραφέας: Γιασμίνα Ρεζά

Μετάφραση: Γιώτα Σερεμέτη, Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Σχεδιασμός φωτισμών: Μελίνα Μάσχα

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Βοηθός σκηνοθέτη: Βάνα Σλέιμαν

Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Παραγωγή: Θοδωρής Μαροσούλης

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Δημήτρης Αλεξανδρής

Μυρτώ Αλικάκη

Κωνσταντίνος Κάππας

Ευσταθία Τσαπαρέλη

Διαβάστε επίσης:

Θέατρο Αθηνά: Ο Θεός της Σφαγής και οι διθυραμβικές κριτικές: Η χορογραφία ενός κωμικοτραγικού έργου

Βρεθήκαμε στο θέατρο Αθηνά και είδαμε την παράσταση «Ο Θεός της Σφαγής»! Σκέτη απόλαυση! (photos)

Ο Θεός της Σφαγής: Το έργο, που έχει κάνει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, στο θέατρο Αθηνά! (photos)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved