Codlplay: Το απόλυτο σόου έρχεται στην Αθήνα
Exodos

Codlplay: Το απόλυτο σόου έρχεται στην Αθήνα

Από το ΟΑΚΑ θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2024 η τρίτη ευρωπαϊκή καλοκαιρινή περιοδεία των Coldplay...

 

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα του «Music of the Spheres World Tour» των Coldplay για το 2024 θα ξεκινήσει στις 8 Ιουνίου από την Αθήνα. Θα είναι η πρώτη φορά στην 27χρονη πορεία του που το βρετανικό συγκρότημα θα εμφανιστεί στην Ελλάδα, όπως και στο Βουκουρέστι και στο Ελσίνκι, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται η Ρώμη, 21 χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία εκεί, και η Βουδαπέστη που τους υποδέχθηκε πριν από 16 χρόνια. Η πρώτη φάση της προπώλησης των εισιτηρίων ξεκινά την Τρίτη (25/7) στις 9 το πρωί.

Τι θα δούμε τον Ιούνιο του 2024

Μία πολύχρωμη γιορτή με φωτάκια LED να αναβοσβήνουν στον ρυθμό των τραγουδιών, μπάλες να πέφτουν από τον ουρανό, όπως και κομφετί, κούκλες και εξωγήινοι να εμφανίζονται στη σκηνή, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία του καλοδουλεμένου show που θα παρουσιάσουν οι Coldplay στο αθηναϊκό κοινό. Στη συναυλία τους στο Άμστερνταμ, ο κόσμος από νωρίς είχε αρχίσει να συρρέει στο θρυλικό γήπεδο του Αγιαξ, και μέχρι τις περίπου 9 το βράδυ, που τα μέλη του συγκροτήματος πήραν τις θέσεις τους στη σκηνή, δεν έπεφτε καρφίτσα. Ανθρωποι όλων των ηλικιών, που κινούνταν στους ρυθμούς της μουσικής, διαμόρφωναν το πολυσυλλεκτικό κοινό, της 104ης συναυλίας του World Tour (όπως είπε ο Μάρτιν οι προηγούμενες 103 ήταν απλώς πρόβα για το Αμστερνταμ), η οποία διήρκεσε δύο ώρες. Ακούστηκαν τα μεγαλύτερα hits του συγκροτήματος, ξεκινώντας από το «Music of the Spheres» (από το τελευταίο album τους που έδωσε το όνομά του και στην περιοδεία), το «Adventure of a Lifetime», το «Paradise» και το «The Scientist», μετά από το οποίο ένα rewind στην οθόνη οδήγησε πάλι στο «Paradise», καθώς το κοινό τραγουδούσε ασταμάτητα μαζί με τον Κρις Μάρτιν. Ο 45χρονος frontman του συγκροτήματος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στη σκηνή, είτε κινούνταν πάνω της στους έντονους ρυθμούς της μουσικής είτε καθόταν απλώς στο πιάνο για τις πιο συναισθηματικές και απαιτητικές ερμηνείες του. Η επικοινωνία του με το κοινό ήταν μοναδική, καθώς γινόταν αβίαστα και φυσικά, κάνοντας τον τραγουδιστή να μοιάζει οικείος, παρά το superstar status του. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν εκείνη που κάλεσε μία νεαρή γυναίκα από το κοινό και τον αδελφό της να καθίσουν μαζί του στο πιάνο και να τραγουδήσουν το τραγούδι της προτίμησής της. Η κοπέλα, η οποία κρατούσε ταμπέλα που έγραφε ότι όνειρο της ζωής της είναι να νικήσει τον καρκίνο και να τραγουδήσει μαζί με τον Μάρτιν, επέλεξε το γεμάτο νόημα «Up&Up» από το άλμπουμ «Head full of Dreams» (2015) για τη μοναδική αυτή εμπειρία. Στη διάρκεια του «Yellow» τα φωτάκια από τα βραχιόλια που φορούσε το κοινό έγιναν κίτρινα (άλλαζαν συνεχώς σε όλη τη συναυλία), στο «Human Heart» ο τραγουδιστής συμμετείχε σε ένα ντουέτο με την Angel Moon, ένα τεράστιο muppet που χειρίζεται η Νικολέτ Σαντίνο, ενώ στη διάρκεια του «Infinity Sign», τα μέλη του συγκροτήματος φόρεσαν πολύχρωμες μάσκες εξωγήινων.

Αγάπη και συμπεριληπτικότητα

Άλλες κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ο τραγουδιστής κάλεσε το κοινό να κλείσει τα κινητά του για ένα και μόνο τραγούδι, το «Α Sky Full of Stars», και απλώς να ζήσει μαζί του την εμπειρία, αλλά και όταν ολόκληρο το συγκρότημα εμφανίστηκε, μέσω μιας υπόγειας διάβασης, στη σκηνή στην αντίθετη πλευρά της αρένας. Ξαφνικά, οι πίσω θεατές που δυσκολεύονταν να δουν, βρέθηκαν μπροστά. Η συναυλία, η οποία ήταν γεμάτη μηνύματα αγάπης και συμπεριληπτικότητας, αλλά και ειδικά εφέ που έκαναν τους θεατές να ανυπομονούν για το τι θα συνέβαινε μετά (όπου κι αν γυρνούσες το βλέμμα σου υπήρχε κάτι να δεις), έκλεισε με το «Humankind», το «Fix You» και το «Biutyful» με μία ακόμη εμφάνιση της Angel Moon και τη φράση «Believe in Love» στις οθόνες.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved