Η συναυλία της Τετάρτης στο θέατρο Αθηνά
Exodos

Η συναυλία της Τετάρτης στο θέατρο Αθηνά

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνικά χρονιά για το Θέατρο ΑΘΗΝΑ, οι επιχειρήσεις Θ.Δ Μαροσούλη δημιουργούν την ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ - σε καλλιτεχνική διεύθυνση τουσυνθέτη Μιχάλη Κουμπιού - και ανοίγουν την φιλόξενη σκηνή του ΑΘΗΝΑ σε ακούσματα που  όλοι αγαπάμε.  

Σημαντικά πρόσωπα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα μφανίζονται από την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, ξεκινώντας από τους Δημήτρη Μπάση & Μανόλη Ανδρουλιδάκη και συνεχίζοντας, μεταξύ άλλων, με την Ζωή
Παπαδοπούλου στα τραγούδια της Χάρις Αλεξίου, τα ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Γιάννη Μπελώνη, τον Παντελή Θαλασσινό και την Ιουλία Καραπατάκη, τον Θοδωρή Κοτωνιά και τον Νίκο Στρατάκη, τον Δημήτρη Μητσοτάκη και την Μάρθα Φριτζήλα.
Σπουδαίοι σολίστ και συναρπαστικές φωνές σε μοναδικές συναυλίες, από την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και κάθε
Τετάρτη, στο Θέατρο ΑΘΗΝΑ.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου

Product showcase with spotlight. Black studio room background. Use as montage for product display

Δημήτρης Μπάσης - Μανόλης Ανδρουλιδάκης

«Γυμνά Τραγούδια»

Γιατί και το τραγούδι το φορτώσαμε με τόσες μουσικές που σιγά σιγά βουλιάζει και την τέχνη μας τη στολίσαμε τόσο πολύ που φαγώθηκε από τα μαλάματα το πρόσωπό της…

Γιώργος Σεφέρης (1900-1971)

Ένας ολοκληρωμένος ερμηνευτής που παραμένει μία από τις σταθερές αξίες στον χώρο του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ο Δημήτρης Μπάσης, συναντά τον βιρτουόζο κιθαριστή και συνθέτη Μανόλη Ανδρουλιδάκη σ' ένα ρεσιτάλ για φωνή και κιθάρα.

Τραγούδια «γυμνά», ντυμένα μοναδικά με τη φωνή του Δημήτρη και την κιθάρα του Μανόλη συνθέτουν μία συναυλία με γνώριμες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σπανός κ.ά.

FACEBOOK-820x360px-MPASHS-ANDROUL.jpg

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/dimitris-mpasis-manolis-androulidakis/

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 82 37 330

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΡΙΓΝΥ 10 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, έναντι σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

Alexiou-Papadopoulou2.jpg

«Εσύ με ξέρεις πιο πολύ»

Η Ζωή Παπαδοπούλου στα τραγούδια της Χάρις Αλεξίου

Ένα πρόγραμμα με τη σφραγίδα της τραγουδοποιού Χαρούλας Αλεξίου. Τραγούδια της που έχουμε συνδέσει με τη ζωή μας, τις χαρές, τους αποχωρισμούς, τις νύχτες με Πανσέληνο, γεμάτα συναίσθημα, αμεσότητα, ενέργεια και δύναμη. Τραγούδια που δημιουργήθηκαν από βαθιά εσωτερική ανάγκη κι έγιναν ο διαχρονικός μας καθρέφτης:

«Εσύ με ξέρεις πιο πολύ» «Μινοράκι», «Πανσέληνος», «Για ένα τανγκό», «Ζήτα μου ό,τι θες», «Οι φίλοι μου χαράματα» και πολλά άλλα.

FACEBOOK-820x360px-PAP-ALEXIOU.jpg

Τη Ζωή Παπαδοπούλου, από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, σύστησε στο ευρύ κοινό η Χάρις Αλεξίου με το τραγούδι ‘‘Αχ και να σ' είχα εδώ.’’

Κι όπως λέει η Ζωή Παπαδοπούλου: ‘‘Η Χαρούλα γι' ακόμη μία φορά ανοίγει την αγκαλιά της και μου δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψω με τα τραγούδια της. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω, η Χαρούλα, τα τραγούδια της, είναι όλη μου η ζωή, είναι ζωή όλων μας…’’

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/zoi-papadopoulou-sta-tragoudia-tis-xaris-aleksiou/

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 82 37 330

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΡΙΓΝΥ 10 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, έναντι σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου

FACEBOOK-820x360pxIL-MIO-MARE.jpg

Athens Chamber Orchestra

IL MIO MARE

Τραγούδια της Μεσογείου

Ενορχήστρωση – Διεύθυνση Ορχήστρας: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

Τραγουδούν:

Άννα Ματσούκα και Χριστίνα Γκόλια

Χορεύουν οι Tango Amanti

Δεκαπέντε χρόνια συνεχούς παρουσίας στα μουσικά μας δρώμενα κλείνει η Athens Chamber Orchestra και το γιορτάζει με μια ταξιδιάρικη συναυλία.

Μας καλεί να μοιραστούμε μια αγκαλιά τραγούδια, ποτισμένα από το ζεστό κλίμα και την αύρα της Μεσογείου.

Τραγούδια του νόστου και της περιπλάνησης, του εκπληρωμένου και του ανεκπλήρωτου έρωτα, του ταξιδιού και της φυγής.

Tango-Amanti.jpg

Τραγούδια μπολιασμένα με τα χρώματα της χαράς και του γλεντιού, αλλά και του αβάσταχτου πόνου της μετανάστευσης και της ξενιτιάς.

«O Pastor», «Querer », «Sous le ciel de Paris», « Dicitencello vuje », « Brucia la luna », « Άντρα μου πάει », « Μεσοπέλαγα αρμενίζω», «Τέσσερα τζιαι τέσσερα» και όχι μόνο...

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/il-mio-mare/

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 82 37 330

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΡΙΓΝΥ 10 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, έναντι σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

FACEBOOK-820x360px-MAGICAL.jpg

Πάνος Δημητρακόπουλος

MAGICAL REBETIKO

Παντελής Θαλασσινός – Ιουλία Καραπατάκη

Αθηνά Κουκή - Σοφία Μέρμηγκα

Η μουσική, το ύψιστο επίτευγμα της δημιουργικότητας του ανθρώπου, έχει τη μαγική ικανότητα να μας αιχμαλωτίζει και να μας ταξιδεύει σε μοναδικούς κόσμους.

Ένας τέτοιος κόσμος είναι κι ο κόσμος του ρεμπέτικου.

Με αποσκευές τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη γνώση, ο αριστοτέχνης σολίστ στο κανονάκι Πάνος Δημητρακόπουλος, μας καλεί σ' ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο του Ρεμπέτικου. Ένα κόσμο γεμάτο ποιητικές εικόνες που ακροβατούν ανάμεσα σε στιγμιότυπα ζωής και ονείρου.

Όλα ξεκινούν με μία μικρή λάμψη, μία εσωτερική αίσθηση και σιγά σιγά, από την άκρη αυτού του νήματος υφαίνεται μια πρωτότυπη συναυλία με πρωταγωνιστές το κανονάκι και το ρεμπέτικο.

Το Ρεμπέτικο ως την πιο αγνή πηγή για να μας θυμίζει ποιοι είμαστε και πού πηγαίνουμε.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/panos-dimitrakopoulos-magical-rebetiko/

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 82 37 330

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΡΙΓΝΥ 10 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, έναντι σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου

FACEBOOK-820x360pxANTON-PMELONHS.jpg

Ρίτα Αντωνοπούλου - Γιάννης Μπελώνης

«Όλες του κόσμου οι φωνές»

Η Παγκόσμια ποίηση στο Ελληνικό τραγούδι

«Η Ρίτα Αντωνοπούλου είναι μακράν η καλύτερη τραγουδίστρια της γενιάς της, με σπουδαία σκηνική παρουσία. Τραγουδά τις συλλαβές, τις λέξεις και τις φράσεις με τρόπο τέτοιο, που αποκτούν ζωή στην ερμηνεία της» έχει πει ο Θάνος Μικρούτσικος.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου συναντά τον κορυφαίο ενορχηστρωτή και πιανίστα Γιάννη Μπελώνη για ν' αποδώσουν σπουδαία τραγούδια που σφράγισε ο ποιητικός λόγος των Νερούδα, Χικμέτ, Μπρεχτ, Λόρκα, Μαγιακόφσκι, Χάινε, Ελυάρ, Μπουκόφσκι, Ομάρ Καγιάμ και Πιερ Ζαν Ζουβ.

Όταν η ελληνική μουσική συνάντησε την ξένη ποίηση δημιουργήθηκαν διαχρονικά τραγούδια όπως: «Άννα μην κλαις », «Αν η μισή μου καρδιά» ,«Αυτούς τους έχω βαρεθεί», «Μικρόκοσμος», «Ο παράδεισος μου», «Λούζεται η αγάπη μου» και πολλά άλλα.

Ένα αφιέρωμα για την παγκόσμια ποίηση στο Ελληνικό τραγούδι, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Μία ξεχωριστή βραδιά στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνά.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/rita-antonopoulou-giannis-mpelonis/

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 82 37 330

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΡΙΓΝΥ 10 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, έναντι σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

kitrina_podilata-2.jpg

Κίτρινα Ποδήλατα

«Ονειρεύομαι ακόμα»

Ένα οπτικοακουστικό live project

Δύο αδέρφια, ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς ή αλλιώς τα «Κίτρινα Ποδήλατα» όπως διάλεξαν να ονομάσουν το συγκρότημά τους πριν από 23 χρόνια, αυτοί που έκαναν ύμνο κάθε έφηβου το οργισμένο «Θα πάρω φόρα», έρχονται στο θέατρο Αθηνά για να παρουσιάσουν ένα οπτικοακουστικό live project.

Επιστρατεύουν ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια, χιούμορ και διάδραση, διατηρώντας ιδανική ισορροπία ανάμεσα στις σημαντικότερες στιγμές της πορείας τους, καθώς και σε επιλεγμένες -πάντοτε με λόγο και αιτία- αναφορές σε εμβληματικά τραγούδια της εγχώριας και ξένης σκηνής. Το εντυπωσιακό live-rock συγκρότημα προσκαλεί σε μια επικοινωνιακή, δυναμική συναυλιακή βραδιά όλους όσοι πραγματικά πιστεύουν πως μουσική, χαμόγελο και ζωηρά - «ανοικτά» μηνύματα μπορούν να δυναμώσουν την ελπίδα για μια φωτεινή επόμενη μέρα.­

FACEBOOK-820x360px-KITRINA-PODHLATA4.jpg

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/kitrina-podilata/

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 82 37 330

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΡΙΓΝΥ 10 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, έναντι σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου

FACEBOOK-820x360px-KOTONIAS-STRATAK.jpg

Θοδωρής Κοτονιάς Νίκος Στρατάκης

«Από την Γραμβούσα στην Αμοργό»

Δύο καταξιωμένοι τραγουδοποιοί που αγαπήθηκαν για το έργο τους και το μουσικό τους ήθος, σμίγουν επί σκηνής την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Αθηνά, για ένα ατμοσφαιρικό μουσικό ταξίδι, πάνω από βουνά και θάλασσες, γεμάτο δυνατές ερμηνείες, λυρικότητα και διονυσιακές εξάρσεις…

Τραγούδια από ανθρώπους που εμπνέονται από την παράδοση και την ανατροφοδοτούν χωρίς στενά μουσικά όρια αλλά με αγάπη και σεβασμό.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/thodoris-kotonias-nikos-stratakis/

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 82 37 330

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΡΙΓΝΥ 10 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, έναντι σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου

Mitsotakis-Frintzila-foto-1.jpg


«Τι τραγούδι να σου πω»

O Δημήτρης Μητσοτάκης συναντά τη Μάρθα Φριντζήλα

Η συνεργασία τους ξεκίνησε ως ‘‘ Υστερόγραφο’’ και εξελίχθηκε σε ‘‘Εμμονή’’. Μια καλλιτεχνική αλλά και φιλική σχέση που μετρά ήδη 15 χρόνια.
O Δημήτρης Μητσοτάκης συναντά τη Μάρθα Φριντζήλα σε μια συναυλία-γιορτή στο Θέατρο Αθηνά με όλα τα πολυαγαπημένα τραγούδια της διαδρομής τους και όχι μόνο: ‘‘ Υστερόγραφο’’, ‘‘Ρώτα’’, ‘‘Εμμονή’’, ‘‘Νερό Στη Βάρκα’’, ‘‘Περσεφόνη’’, “Βουτιά από ψηλά”, “Δεν είμαι αυτός που θες”, “Τι τραγούδι να σου πω”, “Διαμαντένια προβλήτα”, “Δεν χωράμε όλοι”, ‘‘Αν”, “Κυρά Κατίνα”, “Η λίστα”, “Η καρέκλα είναι πρέζα”, “Αθιβολή, “Το κάστρο”, “Παράξενα πουλιά”, “360 χλμ. ” κ.α.
Δύο από τους πλέον σημαντικούς, παραγωγικούς και ακέραιους εκφραστές της σύγχρονης μουσικής σκηνής, σε μια συναυλία με πολλές συναρπαστικές εκπλήξεις.
Μαζί τους οι εξαιρετικοί μουσικοί:
Οδυσσέας Τζιρίτας: κιθάρα
Ελένη Φουρλάνου: βιολί, γκάιντα, κλαρίνο
Παντελής Πέτρου: μπάσο
Νίκος Χριστόπουλος: τύμπανα

FACEBOOK-820x360px-MHTSOTAK-FRITZ.jpg

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: https://www.more.com/music/dimitris-mitsotakis-martha-frintzila/

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 210 82 37 330

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑ, ΔΕΡΙΓΝΥ 10 & ΠΑΤΗΣΙΩΝ, έναντι σταθμού ΒΙΚΤΩΡΙΑ

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved