Πρεμιέρα για την παράσταση «Θα σε δω στον παράδεισο» με λαμπερούς καλεσμένους
Exodos

Πρεμιέρα για την παράσταση «Θα σε δω στον παράδεισο» με λαμπερούς καλεσμένους

Με μεγάλη επιτυχία και δυνατό χειροκρότημα πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της τρυφερής και μεταφυσικής κομεντί «Θα σε δω στον παράδεισο» το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 στο θέατρο Αλκμήνη.

Πρόκειται για το κύκνειο άσμα του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα Νιλ Σάιμον, το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση - απόδοση της Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου.

Πρωταγωνιστούν η Άννα Αδριανού (Ρόουζ) και ο Γιώργης Κοντοπόδης (Ουάλς). Μαζί τους δύο νέοι ηθοποιοί, η Δανάη Καλοπήτα (Αρλέν) και ο Νίκος Καραγιαννίδης (Τζον).

Πρόσωπα του καλλιτεχνικού αλλά και δημοσιογραφικού χώρου έδωσαν το «παρών» στην πρεμιέρα της παράστασης και συνεχάρησαν τους συντελεστές.

Ανάμεσά τους, ο σκηνοθέτης Βασίλης Τσελεμέγκος, η ηθοποιός Πέμη Ζούνη, η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου, η ηθοποιός - σκηνοθέτις Βάνα Πεφάνη, ο ηθοποιός Αντώνης Καρυστινός, ο σεναριογράφος - θεατρικός συγγραφέας Κώστας Παπαπέτρος, η σεναριογράφος Τίνα Καμπίτση, η σεναριογράφος Βίκυ Αλεξοπούλου, η ηθοποιός Υρώ Λούπη, ο ηθοποιός Δημήτρης Καραμπέτσης, η ηθοποιός Ζωή Ναλμπάντη, ο ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης, η ηθοποιός Χρύσα Κλούβα, ο ηθοποιός Δημήτρης Τοπαλίδης και ο ηθοποιός Δημήτρης Γιώτης.

Λίγα λόγια για το έργο

Τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να μένει προσκολλημένος σε έναν μεγάλο έρωτα, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή; Να συνυπάρχει μαζί του… να μιλάει μαζί του… να τον συμβουλεύεται… να κάνει έρωτα μαζί του… και όλα αυτά παρά τις έντονες αντιδράσεις του περίγυρου. Η πρωταγωνίστρια του έργου μας, Ρόουζ, ζει αυτήν ακριβώς την κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, από την ημέρα που ο μεγάλος έρωτας της ζωής της, Ουάλς, πέθανε από ανακοπή… την ώρα που οι δυο τους έκαναν μπάρμπεκιου στον κήπο.

Η δεινή οικονομική κατάσταση της Ρόουζ, αναγκάζει το φάντασμα του νεκρού προστάτη - φύλακα άγγελού της, να επιστρατεύσει το τελευταίο ανολοκλήρωτο έργο του, προκειμένου η Ρόουζ να βγει από αυτό το αδιέξοδο. Κι έτσι βρισκόμαστε, ένα απόγευμα του Σεπτέμβρη, στην παραθαλάσσια εξοχική κατοικία του έργου μας, με τη Ρόουζ, την πάντα πιστή βοηθό της Αρλέν, που επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους θεατές και τον νέο συγγραφέα, Τζον, που επιφυλάσσει μια άλλη έκπληξη για την Αρλέν, να βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του Ουάλς προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί στις 12 μέρες που απομένουν μέχρι το πνεύμα να περάσει στην άλλη διάσταση. Η παράξενη αυτή συνύπαρξη δημιουργεί πολλές αντιφάσεις, οι οποίες εντείνονται όσο προχωράει το έργο, προκαλώντας γέλιο, οξύμωρες καταστάσεις, παρεξηγήσεις και εξάρσεις, μέχρι φυσικά να έρθει η στιγμή της λύτρωσης για τη Ρόουζ, λίγο πριν το συγκινητικό φινάλε…

Trailer παράστασης:

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στον σπουδαίο Νίκο Βασταρδή.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση - απόδοση: Ρένα Ρίγγα

Σκηνοθεσία - επιμέλεια ήχου: Αλέξανδρος Λιακόπουλος

Επιμέλεια σκηνικού: Μιχάλης Παπαδόπουλος

Κοστούμια: Κατερίνα Κοντού

Μουσική σύνθεση: Άγγελος Ανδρεόπουλος

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Βοηθός σκηνοθέτη: Πηνελόπη Μπουρλή

Βοηθός ενδυματολόγου: Αγγελική Πουλή

Δημιουργία trailer: Thanos Angelis / Pikon Photography

Φωτογράφιση: Αγγελική Κοκκοβέ

Φωτογραφίες πρεμιέρας: Μάνος Βλαστός

Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί :

Άννα Αδριανού, Γιώργης Κοντοπόδης, Δανάη Καλοπήτα, Νίκος Καραγιαννίδης

Πληροφορίες παράστασης

Χώρος : Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8, 11854, Κάτω Πετράλωνα) - Σκηνή Intermedia

Ημέρες και ώρες παραστάσεων : Σάββατο στις 21:30, Κυριακή στις 18:00

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved