Lifestyle

Ένας Έλληνας μαέστρος στη Φιλαρμονική του Κατάρ

Από την Αθήνα στο Κατάρ με «όπλο» την μπαγκέτα. Ένας Έλληνας μαέστρος ανέλαβε τη διεύθυνση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του εμιράτου και το καθήκον να μυήσει στα μυστικά της κλασικής μουσικής τους κατοίκους της χώρας.


Όπως φαίνεται, στα ενδιαφέροντα του Κατάρ εκτός από το πετρέλαιο, τις επενδύσεις, τις τραπεζικές εξαγορές και την απόκτηση ποδοσφαιρικών ομάδων συμπεριλαμβάνεται και η υψηλή τέχνη. Στην υπερσύγχρονη Όπερα που ανεγέρθηκε στο εμιράτο έχουν προσληφθεί διεθνούς φήμης καλλιτέχνες από τριάντα τρεις χώρες, οι οποίοι εκλήθησαν να ψηφίσουν ποιον επιλέγουν ως διευθυντή της ορχήστρας τους. Ο Έλληνας μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και από την Αθήνα βρέθηκε στην Ντόχα.
«Είχα ταξιδέψει για πρώτη φορά ως καλεσμένος τον περασμένο Ιανουάριο για να διευθύνω τη Φιλαρμονική όπως συμβαίνει με αρκετούς μαέστρους. Δύο μήνες αργότερα με κάλεσαν ξανά για μια συναυλία. Μετά από μια πρόβα, τα μέλη της Επιτροπής Διοικούντων την Ορχήστρα, μου ανακοίνωσαν ότι οι μουσικοί με είχαν επιλέξει για μαέστρο», δηλώνει ο κ. Μιχάλης Οικονόμου στο "Έθνος" και συμπληρώνει: «Όταν αποφάσισαν να ορίσουν καλλιτεχνικό διευθυντή και πρώτο μαέστρο έβαλαν τα μέλη της ορχήστρας να ψηφίσουν ανώνυμα σε κάλπη κάποιον από τους 25 μαέστρους που είχαν προσκληθεί. Ήταν πολύ μεγάλη η έκπληξή μου για την τιμή στο πρόσωπό μου».

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved