Δημήτρης Σκόκος: Ο Έλληνας επιστήμονας, η τελευταία ανακάλυψή του και οι διάσημοι φίλοι του!
Lifestyle

Δημήτρης Σκόκος: Ο Έλληνας επιστήμονας, η τελευταία ανακάλυψή του και οι διάσημοι φίλοι του!

Ο Δημήτρης Σκόκος είναι ένας Έλληνας επιστήμονας που πρωτοπορεί στη θεραπεία του διαβήτη και άλλων ασθενειών.

Πρόκειται για έναν ξεχωριστό άνθρωπο αλλά και κυρίως για έναν σπουδαίο επιστήμονα που διαπρέπει στην άλλη άκρη της γης, στις ΗΠΑ.

Το όνομά του τις τελευταίες ημέρες έχει γραφεί στα μεγαλύτερα περιοδικά επιστημονικού ενδιαφέροντος του κόσμου καθώς ανακάλυψε μία καινούργια μέθοδο θεραπείας του διαβήτη τύπου 1 (διαβήτης γενετικής προδιάθεσης), και θα μπορούσε να ανατρέψει τη θεραπευτική μέθοδο ινσουλίνης στους πάσχοντες που είναι κυρίως παιδιά.

Ανοίγοντας νέες ελπιδοφόρες προοπτικές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και άλλων αυτοάνοσων νόσων, έκανε επιστημονική ομάδα στη Νέα Υόρκη με επικεφαλή τον ίδιο.

Ο ίδιος είχε πει:«πρόκειται για μια ριζοσπαστική ανακάλυψη που αλλάζει τα δεδομένα, και θα μπορούσε να ανατρέψει τη θεραπευτική μέθοδο χορήγησης ινσουλίνης στους πάσχοντες πού είναι κυρίως παιδιά».

Ο συμπατριώτης μας επιστήμονας είναι διευθυντής του τμήματος Ανοσολογίας και Φλεγμονωδών Ασθενειών στην Regeneron Pharmaceuticals και επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Rockefeller της Νέας Υόρκης, ενώ προηγήθηκαν σπουδές, μελέτες, δημοσιεύσεις και έρευνές του σε άλλα πανεπιστημιακά (Institut Pasteur) και νοσοκομειακά κέντρα στην Γαλλία και στις ΗΠΑ.

Ο Δημήτρης Σκόκος, αυτός ο διακεκριμένος επιστήμονας έχει παρευρεθεί σε διάφορα gala και έχει γνωρίσει τον Sting, τον Steven Spielberg και άλλους χολιγουντιανούς σταρ!
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved