Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Λαμία!
Lifestyle

Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Λαμία!

Το Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Λαμία ανοίγει τις πύλες του για το κοινό την Παρασκευή(5 Οκτωβρίου στις 7.00 μ.μ. παρουσία του συνθέτη της «Ρωμιοσύνης».

Το όραμα του πολυτάλαντου Έλληνα ζωγράφου, γλύπτη, αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκού Ευθύμη Βαρλάμη πήρε τελικά σάρκα και οστά.

Το πρώτο βήμα έγινε όταν ο Βαρλάμης παρουσίασε ένα πολυθέαμα στο οποίο συνδύαζε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη μουσική του μεγάλου μας δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη με τους πίνακες ζωγραφικής που είχε φιλοτεχνήσει ο διεθνής εικαστικός, στους οποίους απεικόνιζε τον συνθέτη με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο. Τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Ευθύμη Βαρλάμη ενώνει το στοιχείο της «κυριαρχίας της ελληνικότητας», όπως σχολίασε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή που έστειλε στον δήμαρχο Λαμιέων Γεώργιο Κοτρωνιά.

«Κι αυτή η κυριαρχία της ελληνικότητας δεν χαρακτηρίζει μόνο το έργο, αλλά τις σκέψεις, τον χαρακτήρα, την ψυχή, με μια λέξη το "είναι" μας» επισημαίνει ο Μίκης Θεοδωράκης κάνοντας λόγος για τον απεριόριστο θαυμασμό που έτρεφε στο πρόσωπο του Ευθύμη Βαρλάμη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved