Νέα αναφορά στον Άρειο Πάγο από την μητέρα του Γρηγορόπουλου
Lifestyle

Νέα αναφορά στον Άρειο Πάγο από την μητέρα του Γρηγορόπουλου

Νέα αναφορά προς την Εισαγγελεία του Αρείου Πάγου κατέθεσε χθες η μητέρα του αδικοχαμένου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, σχετικά με την δίκη του κατηγορουμένου για την δολοφονία του γιου της και τις παραλείψεις που όπως γράφει στην αναφορά της, έχουν γίνει στην εν λόγω δικογραφία.

"Αξιότιμε κ. Εισαγγελεύ,

Υπό την ιδιότητα της πολιτικώς ενάγουσας στην υπόθεση της δολοφονίας του υιού μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θέτω υπό την κρίση Σας τα ακόλουθα σφάλματα και παραλείψεις της μέχρι τούδε διαδικασίας, τα οποία χωρίς να θέλω να αποδώσω σε κανέναν πρόθεση συγκάλυψης, αντικειμενικά παρεμποδίζουν την ανακάλυψη της αλήθειας και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης, δημιουργούν δε προϋποθέσεις προνομιακής μεταχείρισης των κατηγορουμένων. Ειδικότερα:
1. Τα παραπεμπτικά βουλεύματα χαρακτήρισαν εσφαλμένα τον δόλο του πρώτου κατηγορουμένου Επ. Κορκονέα ως ενδεχόμενο, καίτοι ήταν άμεσος δόλος πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι επιθυμούν να προϊδεάσουν το δικαστήριο (πρωτοετείς φοιτητές γνωρίζουν ότι ο διαζευκτικός δόλος δεν καθίσταται εξ αυτού του λόγου ενδεχόμενος) .
2. Τόσο η ανάκριση όσο και τα βουλεύματα δεν ασχολήθηκαν με το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί επιπροσθέτως και απόπειρα ανθρωποκτονίας τουλάχιστον κατά ενός ακόμη προσώπου (του μαθητή Ν... Ρ...), ο οποίοςκατέθεσε ότι ο Επ. Κορκονέας «πυροβόλησε προς το μέρος του» (ας μην ξεχνάμε ότι ρίχτηκαν δύο πυροβολισμοί).
3. Ουδόλως αναζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η δεύτερη βολίδα που έριξε ο Επ. Κορκονέας.
4. Η δίκη μεταφέρθηκε στην Άμφισσα χωρίς μάλιστα να αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο οποίο προσέφυγα με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η επιλογή της Άμφισσας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, αφού:
α) Ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας ταξίαρχος κ. Σπ. Γλυμής υπέδειξε σε επίσημο έγγραφό του ως πλέον κατάλληλο τόπο προς αποφυγήν επεισοδίων την αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού,
β) η σύνθεση του ΜΟΔ της Άμφισσας είναι πρακτικά γνωστή, λόγω του μικρού αριθμού δικαστών που υπηρετούν εκεί και
γ) η μεγάλη απόσταση και οι καιρικές συνθήκες παρεμποδίζουν ουσιώδεις μάρτυρες που λόγω του νεαρού της ηλικίας (μαθητές 16 ετών) ή προβλημάτων υγείας έχουν πρόβλημα μετάβασης και πολυήμερης παραμονής.
5. Δεν κλητεύτηκαν από τον Εισαγγελέα ουσιώδεις μάρτυρες, (μεταξύ αυτών δύο αυτόπτες), τελικώς δε, μετά διαμαρτυρίες μας κλητεύτηκαν μόνον τρεις, όχι όμως ο ουσιωδέστερος όλων, Καθηγητής Ιατροδικαστικής κ. Μανόλης Μιχαλοδημητράκης.
6. Δεν αναζητήθηκε ο υπηρεσιακός φάκελος των κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές καταδίκες και να εκτιμηθεί η προσωπικότητα αυτών.
Ελπίζουμε ότι τα ανωτέρω βαριά σφάλματα και παραλείψεις δεν θα έχουν συνέχεια στην ακροαματική διαδικασία.

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος


Στα ανωτέρω προστίθεται και το εξής περίεργο γεγονός: Μετά την παραπομπή εμφανίστηκε στον νομικό τύπο δεοντολογικώς απαράδεκτο (εν όψει του εκκρεμούς της υπόθεσης) δημοσίευμα, που συνετάγη χωρίς γνώση της δικογραφίας, περιέχει κραυγαλέα επιστημονικά λάθη και επιχειρεί να ενσπείρει στους μη γνωρίζοντες νομικά αμφιβολίες ως προς την ύπαρξη δόλου στο πρόσωπο του Επ. Κορκονέα. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του."

Επιπροσθέτως η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει καταθέσει, πάντα μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, κ. Χρίστου Μυλωνόπουλου και αίτηση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τους ίδιους λόγους εδώ και έναν περίπου μήνα με την διαδικασία του κατεπείγοντος αιτήματος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved