Οι δηλώσεις της Τριανταφύλλου, που θα προκαλέσουν: «Να καταργηθούν οι εθνικές και θρησκευτικές αργίες»
Lifestyle

Οι δηλώσεις της Τριανταφύλλου, που θα προκαλέσουν: «Να καταργηθούν οι εθνικές και θρησκευτικές αργίες»

Η συγγραφέας, Σώτη Τριανταφύλλου σε συνέντευξη της μιλά για τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από εξτρεμιστικά στοιχεία αλλά και αναφέρεται στο άρθρο της, που εισηγήθηκε μέσω αυτού την κατάργηση των εορτασμών!

Πριν από μερικά χρόνια δέχτηκε επίθεση από εξτρεμιστικά στοιχεία. Την σόκαρε αυτό; Η ίδια τονίζει στο περιοδικό «ΕΓΩ»: «Έχουν γίνει πολλές επιθέσεις, όχι μόνο μία. Αλλά αυτό που κάνω είναι να απομακρύνω τα αντικείμενα που μου... πετούν και να συνεχίζω ό,τι έκανα προτού δεχτώ την επίθεση».

Μα πώς διατηρεί την ψυχραιμία της όταν κάποιοι προσπαθούν να της ασκήσουν σωματική βία; «Δεν παίρνω στα σοβαρά τίποτα απ' όλα αυτά. Ζω τη ζωή μου, υποστηρίζω τις ιδέες μου, δεν πρόκειται να υποχωρήσω».
Έχει μετανιώσει ποτέ για τις απόψεις της, που εξέφρασε δημόσια; «Εννοείται χιλιάδες φορές. Αλλά επειδή έχουμε πολλές επιλογές και μία μόνο ζωή, είναι αναπόφευκτο να παίρνουμε αποφάσεις που δεν «ξεγίνονται»!
Σε λίγες μέρες έχουμε την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η ίδια εισηγήθηκε με άρθρο της την κατάργηση των εορτασμών! «Πιστεύω ότι πρέπει να μειωθούν και όχι να αυξάνονται χρόνο με το χρόνο οι ηρωικές και μαύρες επέτειοι. Ας μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολείο την πρόσφατη ιστορία- αυτό αρκεί! Αργίες, παρελάσεις και στεφάνια ας λείπουν. Δεν ωφελούν σε τίποτα, αναμοχλεύουν πάθη, αλλοιώνουν τα γεγονότα, τους προσδίδουν τερατώδεις διαστάσεις».

Θα πρότεινε την κατάργηση και άλλων εθνικών επετείων; «Και την κατάργηση πολλών θρησκευτικών αργιών» δήλωσε η συγγραφέας.

Ποια είναι η σχέση της με την θρησκεία; «Καταλαβαίνω την ανάγκη του ανθρώπου για παρηγοριά, αλλά απέχω από την οργανωμένη θρησκεία και από κάθε είδος ιερατείο. Πιστεύω ότι το κράτος [πρέπει να διαχωριστεί από την εκκλησία και οποιαδήποτε θρησκευτική τελετουργία να περιορίζεται στο ιδιωτικό χώρο. Η θρησκευτική πίστη είναι μία ιδιωτική υπόθεση»!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved